kaczorro Opublikowano 21 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Harrachov i huta szkła przy browarze Novosada. Co oferują...? Jak będę się tam w okolicy kręcił to zajdę tam i obadam temat. Czasami z Irminą jeździmy do Harrahowa po Czeskie piwo (polecam Czertak- lokalny browar obok huty szkła), kminkowy chleb i rum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 21 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 (edytowane) Jurek - czy nazywa się cebula niedźwiedzia? Pytanie me było stąd że na trasie Strzegom-Stary jaworów jest takie miejsce gdzie unosi się taki mocny intensywny zapach. Kwitnie to to na biało. Znalazłem zdjęcie kwitnącego czosnku niedzwiedziego i porownam. Pamiętaj jednak - dziki, jest objęty ochroną częściową (proszę sobie doczytać i się ZASTOSOWAĆ!) I dzięki za ostrzeżenie. Edytowane 21 Maja 2016 przez quhcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 21 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Czertak- lokalny browar obok huty szkła), kminkowy chleb i rum Byłem. Piwo z nóg nie powala , a ceny szkła wg. mnie wysokie. Obsługa jak to w czechach. Spokojnie, chwila, mamy czas, jedzenie też slabe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 21 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Juruś=dziecko szczęścia. Pojechałem na w/w miejsce, porównałem zdjęcie kwiatostanu ze zdjęcia z kwiatem zastanym. I zwariowałem. Dobre 10arów czosnku niedzwiedziego rosnącego dziko w lesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 21 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 polecam Czertak Byłem. Piwo z nóg nie powala To ciemne - Czartak, dla mnie takie sobie, ale Pils - Frantiśek: re-we-la-cja! Gdybym takie piwo miał dostępne na codzień w rozsądnej cenie, darowałbym sobie warzenie. ... no dobra, z tym darowanie to przesadziłem , ale z pewnością często by gościło w moim kuflu. Pojechałem na w/w miejsce... Zanim tam trafiłem, zbierałem czosnek na górskich polankach - max kilkadziesiąt roślinek. Rozumiałem wtedy tą konieczność ochrony częściowej. W tym lasku wygląda to zuuupełnie inaczej! Jurek, teraz jak kwitnie, to już za późno - twarde liście, choć pewnie na upartego da się coś z tego zrobić. ... aaa - jeszcze jedno: to Beatki miejsce zbiorów. Koniecznie musisz się czymś wkupić, żeby uzyskać zgodę na korzystanie z tych zasobów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 21 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 No i moje szczęście szlak trafil. W sklepie warzywnym spytalem się o rzeczony czosnek i okazało się że pół miasta zna to miejsce. Ale pesto zrobione. Rzeczywiście trochę włókien już było. Tradycyjnie 24h aż się ułoży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 21 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 (edytowane) to Beatki miejsce zbiorów. 30.05 żona jedzie nad morze więc, ale owszem czemu nie. ha ha ha Edytowane 21 Maja 2016 przez quhcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 22 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 30.05 żona jedzie nad morze więc, ale owszem czemu nie. ha ha ha Czy to znaczy, że od tej daty masz wolne terminy? - coś jak w powiastce (podobno) z życia wziętej: " Tatusiu, kto to jest bigamista? - wiesz synu - to biedny pan, który musi zmywać dwa razy więcej naczyń, niż twój tata." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 24 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 (edytowane) ps. tym razem zdjęcia postaram się wrzucić szybciej niż ostatnio Taaak? To fajnie! Fajnie, fajnie! Edytowane 24 Maja 2016 przez rubezahl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofka Opublikowano 25 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 (edytowane) No ja Cię przepraszam... ostatnio wrzucałam chyba jakoś po trzech miesiącach, a Ty się czepiasz teraz o półtorej tygodnia. Daj żyć, albo w żyć Prawdopodobnie już są na serwerze - Kamil wczoraj walczył, więc wiesz A właściwie to... TADA! https://drive.google.com/folderview?id=0B_SqZEhUEJ5iN3EwNWdhem1Yd2M&usp=drive_web Edytowane 25 Maja 2016 przez tofka rubezahl 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 25 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 taaa daaaam: https://drive.google.com/open?id=0B_SqZEhUEJ5iN3EwNWdhem1Yd2M rubezahl 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofka Opublikowano 25 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 No i teraz są nawet dwa razy Koniec marudzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 25 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 (edytowane) No i teraz są nawet dwa razy Nie rozmawiacie ze sobą? Trochę martwię się tym! Reporterka świetna, z całości tego spotkania. Fajnie - dzięki Wam, przywrócić tamte wspomnienia. Dzięki, dzięki. Edytowane 25 Maja 2016 przez rubezahl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 25 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Ej tam, nie z całości, świtania nie zanotowano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 25 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Ej tam, nie z całości, świtania nie zanotowano Sądząc po ostatnich fotkach - przerzedzone już towarzystwo (i troszkę zmęczone wrażeniami całego dnia), brzask był tuż nad dachem wiaty. ... (najwytrwalsi!) nasi reporterzy akurat tego nie uchwycili, ale nic to! Wielkie podziękowania za fajne fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 25 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Co się dzieję nad ranem, wiedzą tylko Ci, którzy dotrwają - jakaś motywacja musi być, aby zwalczyć zmęczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 4 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 (edytowane) Co się dzieję nad ranem, wiedzą tylko Ci, którzy dotrwają - jakaś motywacja musi być, aby zwalczyć zmęczenie Informacje z Rzeczki: - piwo spotkaniowe Jacek przelał na cichą. Podobno roCkuje dobrze - na łące za ośrodkiem, biega sobie nowy nabytek Gospodarzy - stadko kóz. Podziwiają piękną okolicę, wcinają trawę i górskie zioła, za co odwdzięczają się pysznym mlekiem. Jeśli ktoś chciałby spróbować się w dojeniu... ... musi wkupić się u Ewy, która zarządza tym stadem, ... i jeśli dobrze się sprawi, pewnie i szklaneczką mleka zostanie poczęstowany. Edytowane 4 Czerwca 2016 przez rubezahl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Jeśli ktoś chciałby spróbować się w dojeniu... ... musi wkupić się u Ewy, która zarządza tym stadem, To my już zbieramy "wkupne" A stadko piękne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofka Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 My chyba też Ale zamiast szklaneczki, poproszę o trochę na wynos... chyba, że uwarzę coś z gospodarzami na miejscu, to ukradnę już jakieś gomółki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 20 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 ... wcinają trawę i górskie zioła, za co odwdzięczają się pysznym mlekiem. Tak. Byłem, skosztowałem, zdurniałem! Całe moje doświadczenie i wyobrażenie o smaku koziego mleka i sera - legły! Smak i zapach, zupełnie inny, niż ten specyficzny odorek znany mi z innych kozich produktów. Gdybym nie był przy tym, nie widział jak to powstaje - nigdy bym nie uwierzył, że to pochodzi od kóz. ... ot kolejna lekcja pokory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Spotkałem Jacka na mnieście i do każdej kozy gumiaki dodaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Dzisiaj piwo spotkaniowe trafiło do butelek. W kapslowaniu, Jackowi pomagał Mariusz - taki trening przed swoim... Smak bardzo obiecujący, zobaczymy. do każdej kozy gumiaki dodaje. Widzieliśmy Twoją rezerwację na komplet (gumo-butki + kózka). Nie musisz czekać aż do jesieni Właśnie - zapisałeś i zaklepałeś sobie termin na jesienne? Coś na liście Ciebie nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 No co ja mam otworzyć liste na 24.09 2016. ok. QUHCIK 1x Chyba że sie mylę i lista już jest tylko ja jak zwykle nie umiem znależć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 24 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 ... lista już jest tylko ja jak zwykle nie umiem znależć. Chyba tak właśnie jest! Wybierasz: Imprezy, spotkania i konkursy dolnośląskie ... i już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Albo po prostu zaglądasz pod link: http://www.piwo.org/topic/21052-24-września-pod-przełęczą-rzeczka-góry-sowie-spotkanie-jesienne/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi