ATP Opublikowano 7 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 (edytowane) Warka #175 - warzone 07.03.2022 Belgian BlondWarka: 21lGoryczka: 24 IBUEkstrakt: 15 BlgSłody: 6 kg - pilzneński IREKS 0,5 kg - cukier biały Chmiele: 20g Iunga - granulat 2021 (11,5% ak.) - 60' 20g Sybilla - granulat 2021 (7,2% ak.) - 10' 25g Sybilla - granulat 2021 (7,2% ak.) - 0' 100g Oktawia - granulat 2021 (7,5% ak.) - na zimno 3 dni 50g Sybilla - granulat 2021 (7,2% ak.) - na zimno 3 dni 100g Puławski - granulat 2021 (8.4% ak.) - na zimno 3 dni Dry Hop do połowy warki Drożdże: Wyeast 3787 Belgian High Gravity - starter 1,5l Dodatki: CaSO4 - 5g Whirlfloc-T - 10'Zacieranie: 66°C - 60 minut 78°C - 10 minut Edytowane 5 Kwietnia 2022 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2022 (edytowane) Warka #176 - warzone 16.03.2022 Black IPAWarka: 21lGoryczka: 79 IBUEkstrakt: 15,7 BlgSłody: 5 kg - pilzneński IREKS 1,2 kg - płatki owsiane 0,6 kg - Carafa II Special Weyermann 0,5 kg - Cara Clair Castle Malting 0,25 kg - Abbey Weyermann Chmiele: 60g Iunga - granulat 2021 (11,5% ak.) - 60' 20g Książęcy - granulat 2021 (7,8% ak.) - 20'60g Książęcy - granulat 2021 (7,8% ak.) - 20' - whirlpool w 77°C50g Chinook - granulat 2020 (12,3% ak.) - na zimno 3 dni 120g Książęcy - granulat 2021 (7,8% ak.) - na zimno 3 dni 200g Exp. 2/20 - granulat 2021 (8.9% ak.) - na zimno 3 dni Drożdże: Wyeast 1272 American Ale II - starter 1,5l Dodatki: CaSO4 - 5g Whirlfloc-T - 10'Zacieranie: 66°C - 60 minut 78°C - 10 minut Carafa II Special zalana 1,5l wody i odstawiona na 24h do lodówki. Całość dodana z ostatnią wodą do wysładzania. Edytowane 5 Kwietnia 2022 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Warka #177 - warzone 24.03.2022 English IPAWarka: 10lGoryczka: 75 IBUEkstrakt: 16,7 BlgSłody: 3,3 kg - Maris Otter Fawcett 0,4 kg - Crystal II Fawcett 0,3 kg - Imperial Malt Simpsons Chmiele: 35g - Challenger granulat 2020 (6,1% ak.) - 60' 30g - Challenger granulat 2020 (6,1% ak.) - 20' 25g - East Kent Goldings granulat 2020 (6,2% ak.) - 15' 25g - East Kent Goldings granulat 2020 (6,2% ak.) - 0' 35g - Challenger granulat 2020 (6,1% ak.) - na zimno 3 dni 30g - East Kent Goldings granulat 2020 (6,2% ak.) - na zimno 3 dni Drożdże: FM11 - gęstwa po #174 Dodatki: CaSO4 - 5g Whirlfloc-T - pół tabletki - 10'Zacieranie: 67°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2022 (edytowane) Warka #178 - warzone 05.04.2022 Belgian Pale AleWarka: 21lGoryczka: 31 IBUEkstrakt: 12 BlgSłody: 2,35 kg - pilzneński IREKS 1,375 kg - monachijski Viking Malt 0,65 kg - pilzneński Viking Malt 0,375 kg - Abbey Castle Malting 0,25 kg - CaraBelge Weyermann Chmiele: 25g Iunga - granulat 2021 (11,5% ak.) - 60' 40g East Kent Goldings - granulat 2020 (6,2% ak.) - 0' Drożdże: Wyeast 3787 Belgian High Gravity - gęstwa po #175 Dodatki: CaSO4 - 5g Whirlfloc-T - 10'Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Edytowane 6 Kwietnia 2022 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Warka #179 - warzone 11.04.2022Fruit Wheat / Fruit GoseWarka: 21lGoryczka: 14 IBUEkstrakt: 11,7 BlgSłody: 2,5 kg - pilzneński Viking Malt 2,5 kg - pszeniczny Soufflet Zacieranie: 67°C - 60 minut 78°C - 10 minutChmiele: 25g - Iunga granulat 2020 (9,4% ak.) - 60' Dodatki: Kwas mlekowy - 10 ml Drożdże: Wyeast 1272 American Ale II - gęstwa po #176 Pół warki docelowo zostanie dokwaszone kwasem i posolone zostając fruit gose. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 3 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2022 Warka #180 - warzone 19.04.2022 Brett SaisonWarka: 21lGoryczka: 28 IBUEkstrakt: 12 BlgSłody: 4 kg - pilzneński Viking Malt 1 kg - pszenica niesłodowana 0.5 kg - wiedeński Bestmalz 0.01 kg - monachijski Bestmalz Chmiele: 20g Iunga - granulat 2020 (10% ak.) - 60' 5g Perle - granulat 2020 (7% ak.) - 60' 25g Lubelski - granulat 2021 (6,4% ak.) - 0' 20g - Spalt Select granulat 2020 (3,1% ak.) - 0'25g - Hallertauer Mittelfrueh granulat 2020 (3,7% ak.) - 0' Drożdże: Wyeast 3711 French Saison - starter 1,2l Wyeast 5112 Brettanomyces Bruxellensis - gęstwa Dodatki: CaSO4 - 5gZacieranie: 66°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 3 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2022 Warka #181 - warzone 27.04.2022 Oatmeal StoutWarka: 21lGoryczka: 31 IBUEkstrakt: 12,2 BlgSłody: 2,8 kg - pilzneński Viking Malt 0,68 kg - monachijski Viking Malt 0.5 kg - owsiany Fawcett 0.45 kg - Maris Otter Simpsons 0.35 kg - czekoladowy żytni Fawcett 0.25 kg - Amber Fawcett 0.25 kg - Golden Naked Oats Simpsons 0.2 kg - Crystal Extra Dark Simpsons 0.2 kg - Carafa II Special Weyermann Chmiele: 25g Iunga - granulat 2020 (11,% ak.) - 60' Drożdże: Wyeast 1272 American Ale II - gęstwa po #179 Dodatki: CaCl2 - 5g Lactic Acid - 10g Whirlfloc-T - tabletka - 10'Zacieranie: 66°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 3 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2022 Warka #182 - warzone 02.05.2022 Hoppy TripelWarka: 21lGoryczka: 41 IBUEkstrakt: 18,5 BlgSłody: 7 kg - pilzneński Viking Malt 0.75 kg - cukier biały Chmiele: 20g Iunga - granulat 2021 - (11,5% ak.) - 60' 100g Amora Preta - granulat 2021 - (9,4% ak.) - whirlpool w 77°C - 20' 100g Amora Preta - granulat 2021 - (9,4% ak.) - na zimno 3 dni 200g ZU12 - granulat 2021 - na zimno 3 dni 50g Vermehlo - granulat 2021 - na zimno 3 dni Drożdże: Wyeast 3787 Belgian High Gravity - gęstwa po #178 Dodatki: Kwas mlekowy - 5 ml CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - 10' Kolendra - 10g - 5' Zest z pomarańczy - na zimno do połowy warkiZacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 14 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Warka #183 - warzone 10.05.2022 GrodziskieWarka: 21lGoryczka: 26 IBUEkstrakt: 7,2 BlgSłody: 3,3 kg - słód grodziski Bruntal Chmiele: 25g Marynka - granulat 2021 - (7,9% ak.) - 60' 40g Tomyski - granulat 2021 - (6,4% ak.) - 0' Drożdże: US-05 - saszetka Dodatki: Kwas mlekowy - 5 ml CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - 10'Zacieranie: 64°C - 60 minut 72°C - 10 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 14 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Warka #184 - warzone 16.06.2022 Brett SaisonWarka: 21lGoryczka: 24 IBUEkstrakt: 11,7 BlgSłody: 2,8 kg - pilzneński Viking Malt 1,05 kg - pszeniczny Soufflet 1 kg - pszenica niesłodowana 0,25 kg - Torrified Wheat Simpsons Chmiele: 20g Iunga - granulat 2021 (11,5% ak.) - 60' 25g Lubelski - granulat 2021 (6,4% ak.) - 0' 50g Sybilla - granulat 2021 (7,2% ak.) - 0' Drożdże: Mad Scientist Fermentation Blend - Bootleg Biology Dodatki: CaSO4 - 5gZacieranie: 70°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 14 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 (edytowane) Warka #185/#186 - warzone 09.07.2022 Midwest Pale Ale/Midwest IPAWarka: 20l/20lGoryczka: 50/70 IBUEkstrakt: 11,5/15 BlgSłody: 7 kg - Extra Pale Crisp 2 kg - pszeniczny jasny (VM + Soufflet) 1 kg - Oat Castle Malting 0.75 kg - maltodekstryna Chmiele: 75g Iunga - granulat 2021 - (11,5% ak.) - 60' 100g Vermehlo - granulat 2021 - (7% ak.) - whirlpool w 77°C - 20' 50g Galaxy - granulat 2020 - (16,2% ak.) - whirlpool w 77°C - 20' 200g Galaxy - granulat 2021 (15% ak.) - na zimno 3 dni - po 100g do warki 100g Michigan Copper - granulat 2020 (10% ak.) - na zimno 3 dni - po 50g do warki 100g Mosaic - granulat 2021 (10% ak.) - na zimno 3 dni - do IPA 100g Chinook - granulat 2021 (13% ak.) - na zimno 3 dni - do Pale Ale Drożdże: OYL-071 Lutra Kveik - gęstwa 300 ml Dodatki: Kwas mlekowy - 15 ml CaCl2 - 10g Whirlfloc-T - 10' - tabletkaZacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Edytowane 14 Lipca 2022 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Warka #187 - warzone 17.07.2022 Table BrettWarka: 21lGoryczka: 17 IBUEkstrakt: 9,5 BlgSłody: 2 kg - pilzneński Viking Malt 1 kg - pszenica niesłodowana 0,5 kg - pszeniczny Soufflet 0,5 kg - płatki owsiane Chmiele: 13g Per;e - granulat 2021 (7% ak.) - 60' 20g Spalt Select - granulat 2020 (3,4% ak.) - 5' 30g Hallertauer Mittelfruh - granulat 2020 (3,7% ak.) - 5' Drożdże: WLP400 Belgian Wit - gęstwa Fermentacja w kegu po Fumes (Pinta Barrel Brewing Dodatki: CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - tabletka - 10' Kolendra - 10g - 0' Skórka pomarańczy - 30g - 0'Zacieranie: 69°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Warka #188 - warzone 27.07.2022 Polish IPAWarka: 20lGoryczka: 70 IBUEkstrakt: 14,5 BlgSłody: 5 kg - Extra Pale Crisp 1 kg - pszeniczny jasny Viking Malt 0,8 kg - płatki owsiane 0.5 kg - Cara Clair Castle Malting Chmiele: 50g Iunga - granulat 2021 - (11,5% ak.) - 60' 50g Vermelho - granulat 2021 - (9,1% ak.) - whirlpool w 77°C - 20' 50g Zombie - granulat 2021 - (10% ak.) - whirlpool w 77°C - 20' 150g Vermelho - granulat 2021 - (9,1% ak.) - na zimno 3 dni 150g Zombie - granulat 2021 - (10% ak.) - na zimno 3 dni Drożdże: OYL-071 Lutra Kveik - gęstwa 300 ml Dodatki: Kwas mlekowy - 7 ml CaCl2 - 5g Mech irlandzki - 10' - łyżeczkaZacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2022 (edytowane) Warka #189 - warzone 29.07.2022 Cydr wytrawnyWarka: 10lGoryczka: 0 IBUEkstrakt: 11 BlgSkładniki: 10l - sok jabłkowy Jonagold Drożdże: EC1118 Lallemand Edytowane 13 Sierpnia 2022 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2022 (edytowane) Warka #190 - warzone 30.07.2022 Imperial StoutWarka: 16lGoryczka: 90 IBUEkstrakt: 24 BlgSłody: 4 kg - wiedeński Viking Malt 3 kg - pilzneński Viking Malt 1 kg - Crystal Light Simpsons 0.8 kg - płatki żytnie 0.6 kg - czekoladowy żytni Fawcett 0.5 kg - Golden Naked Oats Simpsons 0.5 kg - Carafa II Special Weyermann Chmiele: 75g Iunga - granulat 2021 (11,5% ak.) - 60' 50g Marynka - granulat 2021 (7,9% ak.) - 60' Drożdże: OYL-071 Lutra Kveik - gęstwa po #186 Dodatki: CaCl2 - 5g Lactic Acid - 10g Mech irlandzki - łyżeczka- 10'Zacieranie: 67°C - 60 minut 78°C - 10 minut 5 litrów zabutelkowane z blendem Często z Dobrej Palarni Kawy 11 litrów zlane na kostki z beczki po bourbonie macerowane w bourbonie Buffalo Trace Edytowane 13 Sierpnia 2022 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Warka #191 - warzone 01.08.2022 Hoppy BlondWarka: 22lGoryczka: 41 IBUEkstrakt: 12,6 BlgSłody: 6 kg - Extra Pale Crisp 0,5 kg - cukier biały Chmiele: 25g Iunga - granulat 2021 (11,5% ak.) - 60' 20g Puławski - granulat 2021 (8,9% ak.) - 20' 25g Puławski - granulat 2021 (8,9% ak.) ) - 12' 35g Puławski - granulat 2021 (8,9% ak.) - 0' 200g Zula - granulat 2021 (7,3% ak.) - na zimno 3 dni Drożdże: WLP550 Belgian Ale - starter 1,5l Dodatki: CaCl2 - 5g Mech Irlandzki - 10'Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Warka #192 - warzone 13.08.2022PseudopilsWarka: 21lGoryczka: 40 IBUEkstrakt: 11,7BlgSłody: 5 kg - Europils Crisp 0,15 kg - wiedeński Viking Malt Chmiele: 25g Marynka - granulat 2021 (7,9% ak.) - 60' 25g Lubelski - granulat 2021 (6,4% ak.) - 20' 30g Lubelski - granulat 2021 (6,4% ak.) - 0' 35g Lubelski - granulat 2021 (6,4% ak.) - 20' whirlpool w 77°C Drożdże: OYL-071 Lutra Kveik - gęstwa po #185 Dodatki: CaSO4 - 5g Mech Irlandzki - 10'Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 15 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 Warka #193 - warzone 20.08.2022Belgian IPAWarka: 21lGoryczka: 90 IBUEkstrakt: 15,6 BlgSłody: 5 kg - pilzneński premium Weyermann 0,8 kg - płatki owsiane 0,5 kg - słód owsiany Fawcett 0,5 kg - CaraClair Castle Malting 0,375 kg - cukier 0,25 kg - CaraBelge Weyermann Chmiele: 75g Iunga - granulat 2021 (11,5% ak.) - 60' 50g Chinook - granulat 2021 (10,3% ak.) - 20' whirlpool w 77°C 100g Ahhhroma! - granulat 2021 (16,7% ak.) - na zimno 3 dni 100g Mosaic - granulat 2021 (9,5% ak.) - na zimno 3 dni 50g Chinook - granulat 2021 (10,3% ak.) - na zimno 3 dni Drożdże: WLP550 Belgian Ale - gęstwa po #191 Dodatki: CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 5g Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut punix 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 15 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 (edytowane) Warka #194 - warzone 02.09.2022Fake Baltic PorterWarka: 21lGoryczka: 28 IBUEkstrakt: 20,6 BlgSłody: 5 kg - monachijski jasny Viking Malt 1,5 kg - extra pale Crisp 1 kg - monachijski jasny Soufflet 0,25 kg - pszeniczny Soufflet 0,25 kg - Chocolate Fawcett 0,25 kg - CaraMunich III Weyermann 0,25 kg - Amber Fawcett 0,2 kg - Special B Castle Malting 0,1 kg - Carafa Special II Weyermann - na wygrzew Chmiele: 45g Marynka - granulat 2021 (7,9% ak.) - 60' Drożdże: OYL-071 Lutra Kveik - po #188 Dodatki: CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 5g Zacieranie: 64°C - 50 minut 72°C - 30 minut 78°C - 10 minut Edytowane 25 Września 2022 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 15 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 Warka #195 - warzone 06.09.2022Polish/Belgian IPAWarka: 21lGoryczka: 90 IBUEkstrakt: 17 BlgSłody: 5 kg - extra pale Crisp 1 kg - płatki owsiane 0,5 kg - CaraClair Castle Malting 0,375 kg - cukier 0,25 kg - CaraBelge Weyermann 0,2 kg - Torrified Wheat Simpsons Chmiele: 75g Iunga - granulat 2021 (11,5% ak.) - 60' 100g Izabella - granulat 2021 (6,8% ak.) - 20' whirlpool w 77°C 100g Izabella - granulat 2021 (6,8% ak.) - na zimno 3 dni 100g Zula - granulat 2021 (8,3% ak.) - na zimno 3 dni 200g Exp 2/20 - granulat 2021 (11,2% ak.) - na zimno 3 dni Drożdże: WLP550 Belgian Ale - gęstwa po #193 Dodatki: CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 5g Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 15 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 (edytowane) Warka #196 - warzone 12.09.2022Hoppy SaisonWarka: 21lGoryczka: 37 IBUEkstrakt: 12,9 BlgSłody: 5 kg - extra pale Crisp 0,4 kg - płatki owsiane 0,25 kg - wiedeński Viking Malt Chmiele: 30g Iunga - granulat 2021 (11,5% ak.) - 60' 25g Puławski - granulat 2021 (8,9% ak.) - 0' 50g Książęcy - granulat 2021 (7,2% ak.) - 20' whirlpool w 77°C 50g Książęcy - granulat 2021 (7,2% ak.) - na zimno 3 dni 100g Exp 3/20 - granulat 2021 (10% ak.) - na zimno 3 dni Drożdże: WLP590 French Saison - starter 1.2l Dodatki: CaCl2 - 5g MgCl2 - 2g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 5g Zacieranie: 66°C - 60 minut 78°C - 10 minut Edytowane 25 Września 2022 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 5 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Warka #197 - warzone 16.09.2022Dry StoutWarka: 21lGoryczka: 40 IBUEkstrakt: 11,2 BlgSłody: 3,5 kg - pale ale Castle Malting 0,95 kg - płatki jęczmienne 0,5 kg - palony jęczmień Castle Malting 0,075 kg - Crystal II Fawcett Chmiele: 30g Iunga - granulat 2021 (11,5% ak.) - 60' 25g Lubelski - granulat 2021 (6,4% ak.) - 5' Drożdże: Lallemand BRY-97 West Coast Ale - saszetka Dodatki: CaCl2 - 5g MgCl2 - 2g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 5g Zacieranie: 66°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 5 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 (edytowane) Warka #198 - warzone 26.09.2022SaisonWarka: 15lGoryczka: 49 IBUEkstrakt: 11,5 BlgSłody: 5 kg - extra pale Crisp 0,45 kg - wiedeński Viking Malt 0,25 kg - cukier Chmiele: 30g Marynka - granulat 2021 (7,9% ak.) - 60' 25g Puławski - granulat 2021 (8,9% ak.) - 20' 25g Puławski - granulat 2021 (8,9% ak.) - 0' 50g Tomyski - granulat 2021 (6,4% ak.) - 0' Drożdże: WLP590 French Saison - gęstwa po #196 Dodatki: CaCl2 - 5g MgCl2 - 2g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 5g Zacieranie: 66°C - 60 minut 78°C - 10 minut Jakaś katastrofalna wydajność, 2h gotowania, ratowanie cukrem. Edytowane 5 Października 2022 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 5 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Warka #199 - warzone 28.09.2022American BarleywineWarka: 21lGoryczka: 109 IBUEkstrakt: 25,5 BlgSłody: 10 kg - Best Ale Crisp Chmiele: 100g CTZ - granulat 2021 (14,4% ak.) - 60' 150g Zula - granulat 2021 (8,3% ak.) - 0' Drożdże: Lallemand BRY-97 West Coast Ale Dodatki: CaCl2 - 5g MgCl2 - 2g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 5g Zacieranie: 66°C - 60 minut 78°C - 10 minut Gotowanie 4h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 5 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Warka #200 - warzone 01.10.2022Brett SaisonWarka: 40lGoryczka: 26 IBUEkstrakt: 12,5 BlgSłody: 5 kg - extra pale Crisp 2 kg - płatki orkiszowe 1,5 kg - pale ale Castle Malting 1,3 kg - pszeniczny jasny Soufflet 0,2 kg - płatki owsiane Chmiele: 60g Marynka - granulat 2021 (7,9% ak.) - 60' 50g Lubelski - granulat 2021 (6,4% ak.) - 0' Drożdże: Mieszanka w różnych proporcjach: Wyeast 3711 French Saison, WLP568 Belgian Saison Blend, WLP590 French Saison, Wyeast 5112 Brettanomyces Bruxellensis, domowa kultura dzikusów Zacieranie: 70°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się