Skocz do zawartości

Piwa rzemieślnicze – trendy na 2016 rok.


Artur Molenda

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwsze dni nowego roku to dobry czas na różnego rodzaju podsumowania i prezentowanie statystyk dotyczące roku ubiegłego. Ja jednak pójdę na przekór tym zwyczajom i postaram się zabawić we wróżkę lub jasnowidza i przewidzieć jakie trendy zapanują na naszym rynku browarów rzemieślniczych i kontraktowych.

 

dalsza część tekstu tutaj

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Weizen słabo się sprzedaje, a do tego szybko traci właściwości smakowe

Do wyboru jest sporo niemieckich i czeskich weizenów w cenie 5-6, nie mówiąc o Okocimiu, Ciechanie, Amberze, które też nie są złe a kosztują połowę tego co od kraftowców. 

 

A co do samego artykułu:

 

 

Rynek wydaje się być powoli nasycony, więc coraz trudniej będzie znaleźć sobie na nim miejsce, a także wolne linie produkcyjne wśród browarów regionalnych.

Trudno znaleźć miejsce było rok temu. Teraz jest stosunkowo łatwo, jest kilka browarów z wolnymi mocami które przyjmą do siebie na warzenie.

Edytowane przez bzium1986
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.