ro_y Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 (edited) Piwo miłem okazję wypic dzięki uprzejmości Kolomara, a ocenic miałem na tylko PW, ale szkoda by było zachowac tą ocenę poza forum. Warzone tak Nagazowanie: może delikatnie za duze, piwo wlane na raz, ale piana szybko chciała opuścic szklankę, więc musiałe się ratowac. Kolor: piękny bursztynowy, idealnie klarowny. Piana: Srednio pęcheżykowa dośc nietrwała, ale dywanik ok. 1mm. pozostaje do końca. Smak: Wyraźnie słodowe z wyczuwalną goryczką, jestem zaskoczony, że 20gram Marynki może dac tak wyraźną i pełną goryczkę(coś w rodzaju IPA) smak słodowy i chmiel wspaniale zbalansowany. Kolomar, Piwo wspaniałe godne polecenia, dzięki za tak wpaniały poczęstunek. Gratuluję, jestem pod dużym wrażeniem. Coś nie tak z tym linkiem, trzeba troszkę cofnąc. Edited January 31, 2010 by ro_y Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolomar Posted January 11, 2010 Share Posted January 11, 2010 Cieszę się bardzo, że smakowało. Kolejny argument, że warto warzyć piwa bezstylowe A geneza tego piwa jest taka, że chciałem zrobić jakieś "czerwone" na drożdżach do Koelscha, ale przy ważeniu słodów wyszło, że juz mam 4,4 kg. bez cara-red i postanowiłem już tego 0,5 kg nie dodawać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts