santa Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Czy ktoś może podpowiedzieć w jaki sposób podłączyć filtrator z rurek (chyba PVC, nie miedziane) do kranika 3/4". Kranik zwykły, taki jak montuje się w fermentorach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal75 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Ja jak używałem rurkowego to miałem go podłączonego przez przejściówkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Na końcu filtratora musisz mieć zamontowaną przejściówkę na gwint i potem np. półśrubunkiem 3/4" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASadam Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 U mnie wyglądało tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Wiem, czego szukać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapko Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Ale to połączenie nie musi być szczelne, może w nim być kolejna szczelina filtracyjna byle nie za duża. Też planuję od dawna spróbować taki filtrator i mam plan włożyć rurkę luźno do wnętrza kranika, ew uszczelinć trochę taśmą teflonową. Chyba że rurka nie wejdzie do środka, wtedy trzeba faktycznie jakąś przejściówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 taki śrubunek http://allegro.pl/nibco-srubunek-plastik-metal-wkretny-pvc-c-3-4-k07-i5881596687.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi