Pierre Celis Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Rok rozpocząłem intensywnie od wizyty w Browarze Bednary. Zaproszony zostałem na warzenie Kumkwat Ale – kooperacyjnego piwa Bednar oraz warszawskiego wielokranu Sketch. Relacja z warzenia tego piwa już niedługo. Teraz natomiast rzecz której nie mogliśmy odpuścić, a mianowicie degustacja torfowych piw z Bednar. Parafrazując znane w branży powiedzenie – peated is the new…sour/hoppy! Do degustacji mieliśmy trzy piwa: Saint Stanislav RIS 22° niepasteryzowany Saint Stanislav RIS 22° pasteryzowany Stoutopia 18° extra stout smoked edition Oczywiście nie było mowy o zwykłej ocenie, trzeba było przeprowadzić ślepy test! Okazało się, że było to najtrudniejszy jak do tej pory ślepy test, a względnie szybka degustacja trzech podobnych piw była prawdziwym wyzwaniem. Zobaczcie jak nam poszło! Wyświetl pełny artykuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się