Skocz do zawartości

fermentacja burzliwa


ponton

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,mam pytanie,czy po 8 dniach burzliwej fermentacji na powierzchni jest możliwy kożuch ?(czy to normalne)piwo to

American Amber Ale 14 " górna fermentacja. zlałem na cichą ale wyglądało to średnio,smak i zapach naturalny,pewnie infekcja !!!!!!!

 

post-15263-0-94172300-1452323617_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam,mam pytanie,czy po 8 dniach burzliwej fermentacji na powierzchni jest możliwy kożuch ?(czy to normalne)piwo to

American Amber Ale 14 " górna fermentacja. zlałem na cichą ale wyglądało to średnio,smak i zapach naturalny,pewnie infekcja !!!!!!!

 

attachicon.gifDSC_0049.JPG

Trudno mi sparsować tę wypowiedź, ale jeśli pytasz czy kożuch ze zdjęcia jest objawem infekcji to nie jest. To są drożdże.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przy US-05 taki kożuch bardzo często zostaje nawet po fermentacji, też tak miałem. Drożdże zbijają się po prostu w taką czapę i nie chcą opaść na dno.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.