golden_boy Opublikowano 25 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 # 52 - Brown Ale IV - Imperialny - data warzenia - 4 I 2019 MO - 5kg - 77.9% Biscuit - 0.4 - 6.2% Dark Crystal Fawcett - 0.32 kg - 5% Pale Chocolate - 0.2 kg - 3.1% Pszeniczny - 0.5 kg - 7.8% 67 st C - 45 min 72 st C - 15 min Marynka 7.4% - 50 g - 60 min Gotowanie 60 min Schłodzone chłodnicą zanurzeniową i przelane do fermentora 20 litrów Zadane Wyeast 1275 Thames Valley Ale - gęstwa - fermentacja w lodówce OG - 16; FG - 3 IBU - 35 ABV - 7% 24 I 2019 - butelkowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden_boy Opublikowano 25 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 # 53 - Kolsch - data warzenia - 8 I 2019 Viking Pils 4.2 kg - 94,4% Pszeniczny 0.25 kg - 5.6% 52 st C - 10 min 64 st C - 45 min 72 st C - 15 min Hallertauer Mittelfruh 6.1% - 35 g - 60 min Gotowanie 90 min Schłodzone chłodnicą zanurzeniową i przelane do fermentora 22 litry Zadane Wyeast 2525 Kolsch - starter - fermentacja w lodówce, obecnie w piwnicy OG - 10; FG - ??? IBU - 23 ABV - ??? Za kilka dni mam nadzieje już dofermentuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden_boy Opublikowano 25 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 # 54 Mosaic&Ahtanum - jakoś warzyłem na początku roku a na początku tygodnia wylałem do kibla bo po chmieleniu na zimno i przelewaniu do fermentora z kranikiem mnóstwo chmielu przedostało się do niego i stwierdziłem że mam to w d...... # 55 Citra & Mosaic - data warzenia - 11 I 2019 Viking Pils - 5 kg - 82.6 % Płatki owsiane - 1kg - 16.5 % Dark Crystal - 0.05 kg - 0.8 % - 67 st C - 60 min - potem zrobiłem wygrzew Mosaic 12.3% - 35 g -60 min Mosaic 12.3% - 50 g - wrzucone w 83 st C i przetrzymane w tej temp ok 20 min potem dalsze chłodzenie Citra 13.3 - 50 g - wrzucone w 83 st C i przetrzymane w tej temp ok 20 min potem dalsze chłodzenie Gotowanie 60 min Schłodzone chłodnicą zanurzeniową i przelane do fermentora 22 litry Zadane WLP 090 gęstwa - fermentacja w lodówce, OG - 14; FG - 2.4 IBU - 46 ABV - 6.4 24 I 2019 - butelkowanie - 39x0.5 l i jedna 0.33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden_boy Opublikowano 25 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 # 56 ESB - data warzenia - 23 I 2019 MO - 5 kg - 89% Płatki jęczmienne 0.4 kg - 7.1% Dark Crystal 0.215 kg - 3.8% 67 st C - 60 min Marynka 7.4% - 50 g - 60 min Hallertauer 6.2 % - 15 g - 10 min gotowanie 60 min Schłodzone chłodnicą zanurzeniową i przelane do fermentora 20 litrów Zadane Wyeast 1275 Thames Valley Ale - gęstwa - fermentacja w lodówce OG - 14; FG - ???? IBU - 42 ABV - ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden_boy Opublikowano 25 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 #57 - APA - data warzenia 25 I 2019 Viking Pils - 4.6 kg - 97.9% Carapils 0.1 kg - 2.1 % 67 st C - 60 min Marynka 7.4% - 16g - 60 min Oktawia 9.2 - 16g - 60 min Nelson 11% - 28 g - wrzucone w 83 st C i przetrzymane w tej temp ok 40 min potem dalsze chłodzenie Motueka 6% - 56 g - wrzucone w 83 st C i przetrzymane w tej temp ok 40 min potem dalsze chłodzenie Citra 13.3 % - 50 g - wrzucone w 83 st C i przetrzymane w tej temp ok 40 min potem dalsze chłodzenie Mosaic 12.3% - 36 g - wrzucone w 83 st C i przetrzymane w tej temp ok 40 min potem dalsze chłodzenie Gotowanie 70 min Schłodzone chłodnicą zanurzeniową i przelane do fermentora 21 litrów Zadane WLP 090- gęstwa - fermentacja w piwnicy w temp otoczenia 14 st C OG - 13; FG - ??? Pozdrawiam Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się