pedrix Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Witam, czy myślicie, że taka chłodziarka sprawdzi się przy fermentacji oraz leżakowaniu piwa? http://www.euro.com.pl/chlodziarki-do-wina/hoover-hwc-2536-dl.bhtml Zakres temepratur: 5C-18C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 A wejdą ze dwa fermentory? Mam wrażenie, że te półki z wyświetlaczami są stałe i może być lipa. Ja bym szukała witryny jak z piwem w sklepach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedrix Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Dwa fermentory wejdą na styk. W przypadku chlodziarki dochodzi regulator. W chlodziarce z linku 2 niezalezne segmenty chłodzenia. Można fermentowac dolniaka i górniaka jednocześnie. Zastanawia mnie czy ktoś z forum używa podobnego sprzętu i może podzielić się spostrzeżeniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Dwa fermentory wejdą na styk. W przypadku chlodziarki dochodzi regulator. W chlodziarce z linku 2 niezalezne segmenty chłodzenia. Można fermentowac dolniaka i górniaka jednocześnie. Zastanawia mnie czy ktoś z forum używa podobnego sprzętu i może podzielić się spostrzeżeniami. To nie jest tani sprzęt... W tej kwocie możesz kupić 2-3 używane chłodziarki. To koniecznie musi być ten sprzęt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedrix Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Niekoniecznie. Jestem otwarty na sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajclander Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Niekoniecznie. Jestem otwarty na sugestie Sprzęt fajny, ale... Wydasz ok 1400 pln na sprzęt nowy (OK- gwarancja itp), ale gdzie chcesz go trzymać? Jeśli w kuchni, czy w mieszkaniu, to rozumiem że estetyka ma znaczenie. Jeżeli jednak dysponujesz jakimś kawalkiem miejsca tylko dla swojego hobby, to za dużo mniejsze pieniądze (jak dobrze poszukasz to za grosze) kupisz sobie dużą lodówkę używkę lub witrynę sklepową. Nie wiem jak Ci tam wchodzą dwa fermentory na styk. Widziałeś wnętrze tej chłodziarki? Na dole jest prawdopodobnie pólka nad kompresorem. Ja mam dwie witryny ok 2m i dzięki temu mogę jednocześnie mieć dwie warki na burzliwej, dwie na cichej, i ok 80 butelek poupychanych na refermentacji. Nie wiem jak wyglądają Twoje warunki lokalowo-logistyczno-sprzętowe, ale myślę że taką kasę można lepiej wykorzystać na ułatwianie sobie warzenia. Aaa. Do górniaków niespecjalnie jest potrzebna chlodziarka- chyba, że będziemy mieli znowu tak gorące lato. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi