Jump to content

12 marca 2016 - V Międzynarodowy Konkurs Piw Domowych - Węgry

e-prezes

Recommended Posts

Węgierskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych (ELSŐ MAGYAR HÁZISÖRFŐZŐ EGYESÜLET) organizuje 12 marca V Międzynarodowy Konkurs Piw Domowych w następujących kategoriach (wg specyfikacji BJCP 2008, poza wyjątkami):

1. Schwarzbier (4C)
2. Mild (11A)
3. American IPA (14B)
4. Roggenbier (German Rye Beer) (15D)
5. Classic Rauchbier (22A)
6. BELGIAN STRONG ALE (18)
7. Gose (BJCP2015: 27 historyczne piwo)
8. piwo Gerilla (dowolna kategoria BJCP) - mniemam, że chodzi tu o piwa kontraktowe, które zostały uwarzone gościnnie przez piwowara domowego w fizycznych browarach i były dostępne na rynku.

Rejestracja na stronie competition.elsosor.hu od 1 lutego 2016 08:00 do 27 lutego 2016 do 20:00

I piwa od 29 lutego 2016 do 10 marca dostarczone na adres podany po rejestracji. Piwowar może zgłosić po jednym piwie w danej kategorii. 3 butelki 0,5 litra lub 5 butelek 0,33 litra. Bez etykiet a informacja o piwie może być umieszczona na kartce przytwierdzonej recepturką. Opłata wynosi 1400 forintów/piwo lub 8000 forintów za komplet.

Reszta zasad dostępnych tutaj: (po węgiersku ;()

Mam nadzieję, że niczego nie przekręciłem. :)

Edited by e-prezes

• 1 month later...
  • 3 weeks later...

Ktoś z PL wysyłał piwo na ten konkurs?Ja wysłałem z kolegą kilka dni przed konkursem i nie dostalismy żadnego potwierdzenia że piwa zostały przyjęte. Poza tym w ogóle nie ma nas na listach z wynikami..Zawsze paczka mogła nie dojść lub nastapiła jakaś inna przyczyna ale zastanawia mnie fakt że na listach są sami Węgrzy a przecież konkurs był "International".Poza tym co roku tam nasi startowali.

• 5 weeks later...

Piszcie z prośbą o pełną listę. Jeśli nie będzie Was na liście to pewnie piwa nie dotarły. Chętnie dowiem się jak poszło, bo dotychczas nie było zadnych większych problemów i nasi zajmowali podium.

• 1 month later...