pedro22 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Miałem dłuższą przerwę w warzeniu, więc zostało mi z lata dużo słodu pale ale i szczątkowe ilości pilzneńskego. Mam zamiar uwarzyć teraz pilznera - 1/3 pilzneński, 2/3 pale ale + karmelowe. Można tak eksperymentować, czy lepiej zamówić pilzneński ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 (edytowane) można, róznicy nie wyczujesz. Tylko po co karmelowe? Edytowane 23 Stycznia 2016 przez jacer bart3q 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro22 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zawsze dodawałem do pilsa czeskiego trochę carapilsa - dla "słodyczy" - tyle że nigdy nie robiłem na pale ale, a ma chyba mniej enzymów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 pale ale jest ciemniejszy i nie ma dms. Carapils wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro22 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 pale ale jest ciemniejszy i nie ma dms. Carapils wystarczy. OK, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się