admiro Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 warka nr #16#Kolsch Pilsneński 5000g Melanoidowy 150g przerwa 35` w 62°C przerwa 40` w 72°C gotowanie 90` 0` 35g cascade wyszło około 27l 15°Blg fermentowane us-05 28-03-2010 cicha Nie chciałbym się czepiać, ale to jest Polskie Ale a nie Koelsch Brakuje zasypu pszenicznego i odpowiednich drożdży (z suchych może S-33). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giusto Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 warka nr #16#Kolsch Pilsneński 5000g Melanoidowy 150g przerwa 35` w 62°C przerwa 40` w 72°C gotowanie 90` 0` 35g cascade wyszło około 27l 15°Blg fermentowane us-05 28-03-2010 cicha Nie chciałbym się czepiać' date=' ale to jest Polskie Ale a nie Koelsch Brakuje zasypu pszenicznego i odpowiednich drożdży (z suchych może S-33).[/quote'] Według beertools mieści się w gatunku koelsch, tylko drożdże nie ś typowe dla keolscha. Ale jak zwał tak zwał dobre piw:D:beer:ko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giusto Opublikowano 15 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 warka #17# pilzneński 4500g karmelowy 350g pszeniczny 300g melanoidowy 300g przerwy: 55°C - 10` 62°C - 30` 72°C - 45` wyszło 23l 12°Blg 15-05-2010 zabutelkowane z 200g glukozy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się