Bączek Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Mam w planie uwarzyć bohemskie ciemne, czyli tmave. Dostępne receptury zakładają udział w zasypie carafy (np. tutaj i na tej recepturze będę bazował). Zastanawiam się nad użyciem płynnego ekstraktu barwiącego WES. Spodziewam się dzięki temu mniejszej ilości posmaków palonych oraz pewnej wygody (np. podzielenia brzeczki na 2 części - jasnego i ciemnego piwa). To dobry kierunek z zastąpieniem carafy ekstraktem barwiącym? Jeżeli tak to jaką ilość barwiącego należałoby użyć na 20L warkę 12Blg? Jakie macie doświadczenia z ekstraktem barwiącym w lagerach? Edytowane 27 Stycznia 2016 przez Bączek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się