Staszku Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Jak w temacie saszetka US05 prosto z lodówki 4C do wody 23C . Zadane do brzeczki po 16 godzinach tylko osad na dnie i bardzo niewielkie oznaki pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Ile minęło od zadania drożdży, jak duża jest warka i w jakiej temperaturze w tej chwili stoi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszku Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 20l postawiona w 18C po 12 godzinach przeniesiona w 22C następne 6 godzin i dalej lewo dycha. Drożdże do 06.2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zestresować można, ale raczej nie na tyle, żeby wszystkie padły. 16h to tyle co nic, czekaj i pewnie ruszy. majzel 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Nie słyszałem by można było zestresować suche drożdże. A na martwienie się masz jeszcze sporo czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Z miesiąc temu zrobiłem bardzo podobnie do CIebie (drożdże z lodówki prosto do wody) i ruszyły po mniej więcej 24h, tylko że u mnie stały w 16 stopniach na początku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszku Opublikowano 1 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Z miesiąc temu zrobiłem bardzo podobnie do CIebie (drożdże z lodówki prosto do wody) i ruszyły po mniej więcej 24h, tylko że u mnie stały w 16 stopniach na początku. Normalną pracę zaczęły po 27-8 godzinach bulkają sobie aż miło. Drożdż jak ludź swój rozum ma, w stresie ni jak do roboty się nie weźmie. WB06 bez stresu do brzeczki zadane odrazu do roboty poszły! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kentaki Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 WB06 nawet trzeba stresować w drugim dniu fermentacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się