ufirek1 Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Jeśli dobrze rozumiem to jeśli zastosuje odrazu temp około 5C-10C na zewnątrz to będzie optymalna i w tej ma być cały produkcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xcynix Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Nie, źle rozumiesz. Kilka osób w tym ja mówiło Ci że temperatura 24-25 to za dużo i skoro na koniec fermentacji przenosisz gdzieś gdzie masz 18 to o wiele lepiej będzie jeśli tam będziesz trzymał. Ja wspominałem Ci że dobre efekty mam trzymając pierwsze kilka dni w 15-16 stopniach Ale niżej nie znaczy że im niżej tym lepiej więc nie dodawaj od siebie gratis -10 I oczywiście ani przez chwile nie mówiliśmy o drożdżach dolnej fermentacji bo początkowe dwadzieścia kilka stopni wyraźnie sugeruje że o nich nie mówimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufirek1 Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 O to bardzo dziękuję za sprostowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi