ufirek1 Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Jeśli dobrze rozumiem to jeśli zastosuje odrazu temp około 5C-10C na zewnątrz to będzie optymalna i w tej ma być cały produkcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xcynix Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Nie, źle rozumiesz. Kilka osób w tym ja mówiło Ci że temperatura 24-25 to za dużo i skoro na koniec fermentacji przenosisz gdzieś gdzie masz 18 to o wiele lepiej będzie jeśli tam będziesz trzymał. Ja wspominałem Ci że dobre efekty mam trzymając pierwsze kilka dni w 15-16 stopniach Ale niżej nie znaczy że im niżej tym lepiej więc nie dodawaj od siebie gratis -10 I oczywiście ani przez chwile nie mówiliśmy o drożdżach dolnej fermentacji bo początkowe dwadzieścia kilka stopni wyraźnie sugeruje że o nich nie mówimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufirek1 Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 O to bardzo dziękuję za sprostowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się