Skocz do zawartości

moje pierwsze piwko :)


ufirek1

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, źle rozumiesz.

Kilka osób w tym ja mówiło Ci że temperatura 24-25 to za dużo i skoro na koniec fermentacji przenosisz gdzieś gdzie masz 18 to o wiele lepiej będzie jeśli tam będziesz trzymał.

Ja wspominałem Ci że dobre efekty mam trzymając pierwsze kilka dni w 15-16 stopniach 

Ale niżej nie znaczy że im niżej tym lepiej więc nie dodawaj od siebie gratis -10

 

I oczywiście ani przez chwile nie mówiliśmy o drożdżach dolnej fermentacji bo początkowe dwadzieścia kilka stopni wyraźnie sugeruje że o nich nie mówimy :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.