Skocz do zawartości

Dry stout prośba o uwagi


Qba W

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam uwarzyć Dry stout i chętnie przyjmę wszelką konstruktywną krytykę i uwagi. Zastanawiam się czy nie przesadziłem trochę z chmielem na aromat

 

Zasyp:

- Pale ale 4,5 kg

- Płatki jęczmienne 1kg

- Jęczmień palony 0,25 kg

- Special black 0,2 kg

- Special B 0,1kg

- Carafa special 0,1 kg

 

Chmielenie:

 

Fuggles:

- 10g - 60 min

- 10g - 20 min

- 30g - 10 min

 

Northern Brewer:

- 15g - 60 min

- 35g - 10 min

 

Drożdżaki - S 04

 

IBU - 31

OG - 12,2

Objętość - 25 l

SRM - 40

Edytowane przez Qba W
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Stout jest czarny, także mech jest zbędny kolego Westvleteren  :)

Zastanawiam się tylko czy nie będzie za dużo słodów palonych, niby może być ich do 10% ale nie chcę nadmiernej kwaskowatości.

Edytowane przez Qba W
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.