Qba W Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 (edytowane) Zamierzam uwarzyć Dry stout i chętnie przyjmę wszelką konstruktywną krytykę i uwagi. Zastanawiam się czy nie przesadziłem trochę z chmielem na aromat Zasyp: - Pale ale 4,5 kg - Płatki jęczmienne 1kg - Jęczmień palony 0,25 kg - Special black 0,2 kg - Special B 0,1kg - Carafa special 0,1 kg Chmielenie: Fuggles: - 10g - 60 min - 10g - 20 min - 30g - 10 min Northern Brewer: - 15g - 60 min - 35g - 10 min Drożdżaki - S 04 IBU - 31 OG - 12,2 Objętość - 25 l SRM - 40 Edytowane 7 Lutego 2016 przez Qba W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonBeer Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 W Dry Stoucie nie ma aromatów chmielowych więc chmiel na 10min jest zbędny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Westvleteren Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Dorzuciłbym mech na ostatnie 10 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Dorzuciłbym mech na ostatnie 10 minut. A po co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qba W Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 (edytowane) Stout jest czarny, także mech jest zbędny kolego Westvleteren Zastanawiam się tylko czy nie będzie za dużo słodów palonych, niby może być ich do 10% ale nie chcę nadmiernej kwaskowatości. Edytowane 8 Lutego 2016 przez Qba W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się