Skocz do zawartości

RIS stracił kolor.


Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Warzyłem dziś risa 20blg i wszystko szło pięknie do momentu kiedy w trakcie gotowania stracił kolor! Ze smoliście czarnego stał się ciemno ceglasty. Dodam, że zmianę zauważyłem dopiero po wrzuceniu chmielu.
Warzyłem metodą doble-doble, czyli najpierw połowę wszystkich słodów przeprowadziłem przez cały proces uzyskując 16 l brzeczki 15blg i do niej dodałem drugą połowę słodów. 
Komuś się coś takiego zdarzyło? Możliwe, że gdy piwo się sklaruje w fermentorze to odzyska kolor?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.