Łukasz Schulz Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Cześć, Warzyłem dziś risa 20blg i wszystko szło pięknie do momentu kiedy w trakcie gotowania stracił kolor! Ze smoliście czarnego stał się ciemno ceglasty. Dodam, że zmianę zauważyłem dopiero po wrzuceniu chmielu.Warzyłem metodą doble-doble, czyli najpierw połowę wszystkich słodów przeprowadziłem przez cały proces uzyskując 16 l brzeczki 15blg i do niej dodałem drugą połowę słodów. Komuś się coś takiego zdarzyło? Możliwe, że gdy piwo się sklaruje w fermentorze to odzyska kolor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Jak dodasz drożdże będzie delikatnie brązowe. Jak drożdże opadną to będzie czarne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się