Karp Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Przeglądając stronę jednego ze sklepów piwowarskich znalazłem drożdże Danstar CBC1, opisane następująco: Danstar CBC1 - Cask & Bottle Conditioned Beer Yeast Drożdże wyselekcjonowane do refermentacji i kondycjonowania piwa w caskach i butelkach. Można nimi refermentować piwa do 12-14 % ABV, neutralne smakowo, utrwalają więc oryginalny smak i aromat uwarzonego piwa. W piwnicy fermentuje mi obecnie RIS 27 BLG i czegoś trzeba by mu dodać podczas butelkowania, by się odpowiednio nagazował. Moje pytanie brzmi: czy ktoś refermentował nimi piwo? Jak się za to zabrać? Czy wystarczy dodać zawartość takiej saszetki (wg opisu starcza na ok. 20 litrów piwa) podczas mieszania piwa z glukozą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się