Makaron Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 WLP380 Hefeweizen IV Ale Yeast Large clove and phenolic aroma and flavor, with minimal banana. Refreshing citrus and apricot notes. Crisp, drinkable hefeweizen. Less flocculent than WLP300, and sulfur production is higher. Attenuation: 73-80% Flocculation: Low Optimum Fermentation Temperature: 66-70°F Alcohol Tolerance: Medium WLP380 Hefeweizen IV Ale Yeast Mocny goździkowy i fenolowy aromat i smak, z minimalnym bananem. Odświerzające cytrusowe i morelowe nuty. Rześkie, przyjemne do wypicia hefeweizen. Mniej flokulujące niż WLP300 i produkcja siarki jest wyższa. Odfermentowanie: 73-80% Flokulacja: Niska. Temperatura fermentacji: 19-21°C . Tolerancja na alkohol: Średnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kool83 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 a u mnie goździków nic, za to sam banan :] z jednej fiolki bez problemu wystartowały przy 50l brzeczki w temp. 16-17 stopni. druga warka (z gęstwy) już bardziej zrównoważona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się