Skocz do zawartości

White Labs - WLP380 Hefeweizen IV Ale Yeast


Rekomendowane odpowiedzi

WLP380 Hefeweizen IV Ale Yeast

Large clove and phenolic aroma and flavor, with minimal banana. Refreshing citrus and apricot notes. Crisp, drinkable hefeweizen. Less flocculent than WLP300, and sulfur production is higher.

Attenuation: 73-80%

Flocculation: Low

Optimum Fermentation Temperature: 66-70°F

Alcohol Tolerance: Medium

 

WLP380 Hefeweizen IV Ale Yeast

Mocny goździkowy i fenolowy aromat i smak, z minimalnym bananem. Odświerzające cytrusowe i morelowe nuty. Rześkie, przyjemne do wypicia hefeweizen. Mniej flokulujące niż WLP300 i produkcja siarki jest wyższa.

Odfermentowanie: 73-80%

Flokulacja: Niska.

Temperatura fermentacji: 19-21°C .

Tolerancja na alkohol: Średnia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.