Makaron Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 WLP400 Belgian Wit Ale Yeast Slightly phenolic and tart, this is the original yeast used to produce Wit in Belgium. Attenuation: 74-78% Flocculation: Low to Medium Optimum Fermentation Temperature: 67-74°F Alcohol Tolerance: Medium WLP400 Belgian Wit Ale Yeast Delikatnie fenolowe i cierpkie, jest ot oryginalny szczep używany w Belgii do produkcji wit. Odfermentowanie: 74-78% Flokulacja: Niska do średnia. Temperatura fermentacji: 19-23°C. Tolerancja na alkohol: Średnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areks1111 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Próbował ktoś robić weizeny na tych drożdżach lub weizenbocki? Pisze, że tolerancja na alkohol średnia - poradzi sobie z 18 blg? Jeżeli tak jestem b. ciekaw rezultatow. Do jakich jeszcze stylów piwa oprócz witbier można je zastosować? Mam gęstwę od brata tych drożdży i zastanawiam się co na nich postawić - wybór chyba padnie na pszeniczne. pozdrawiam Arek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 22 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Cechy piwa mogą nie być takie jak oczekujesz. Wydaje mi się, że mogą mieć tylko delikatny profil estrowy (bananowy). Ale drożdże powinny dać radę z 18°Blg bez większego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się