Skocz do zawartości

Piwo z soku riviva lub innego.


2900

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zastanawiam się nad piwem do którego zamiast cukru i wody dajemy soku. Sprawdzałem etykietę soku jabłkowego z bidronki i ma 10% cukru czyli 100gram w litrze. Co by wyszło z połączenia ekstraktu WES jasnego do tego 10litrów w.w soku + woda do uzupełnienia ( ew inne proporcję ). Refermentacja cukrem + słodzik, tak powiedzmy koło 5%.

 

Jakieś doświadczenia ?

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.