2900 Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Witam, zastanawiam się nad piwem do którego zamiast cukru i wody dajemy soku. Sprawdzałem etykietę soku jabłkowego z bidronki i ma 10% cukru czyli 100gram w litrze. Co by wyszło z połączenia ekstraktu WES jasnego do tego 10litrów w.w soku + woda do uzupełnienia ( ew inne proporcję ). Refermentacja cukrem + słodzik, tak powiedzmy koło 5%. Jakieś doświadczenia ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Wyszedl by dziwny cydr LeniwySocjopata 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonBeer Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Albo Zorro z Browaru Wąsosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się