aldorn Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Witam Przygodę z piwem warzonym w domu rozpocząłem pod koniec zeszłego roku. Aktualnie trze warki na koncie. Lubię eksperymentować, poznawać produkty z którymi pracuję. Na przykład, druga warka, mając chmiel Lubelski i Marynkę stwierdziłem, że Marynka równie dobrze sprawdzi się w chmieleniu zamiast Lubelskiego. Warkę podzieliłem na pół, jedną część chmieliłem Marynka- Lubelski, drugą Marynka-Marynka. Na pewno nie uwarzę w rok 20 warek, ale będę zawsze coś sprawdzał. Trzecia warka i kolejny test: w piwie z pierwszej warki zabutelkowanej dwa miesiące temu, przez przypadek znalazło się dużo osadu drożdżowego, postanowiłem do sprawdzić. Do małego gąsiorka odlałem troszkę cennego płynu i dolałem drożdże z dna butelki, zastartowały, jak wyjdzie - się okaże A.. i jestem fanem ostrego i trochę orientuję się w temacie ostrych papryk, to już nic więcej nie trzeba chyba dodawać Pozdrawiam Aldorn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 A.. i jestem fanem ostrego i trochę orientuję się w temacie ostrych papryk, to już nic więcej nie trzeba chyba dodawać No;)Daj Pan spokój, i podaj adres dealera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldorn Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 No peewnie, w drugim poście... i zaraz będzie "reklamiarz" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się