Skocz do zawartości

Nysa (nie Nysa Kłodzka bo takowa to rzeka) wita :)


aldorn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przygodę z piwem warzonym w domu rozpocząłem pod koniec zeszłego roku. Aktualnie trze warki na koncie.

Lubię eksperymentować, poznawać produkty z którymi pracuję. Na przykład, druga warka, mając chmiel Lubelski i Marynkę stwierdziłem, że Marynka równie dobrze sprawdzi się w chmieleniu zamiast Lubelskiego. Warkę podzieliłem na pół, jedną część chmieliłem Marynka- Lubelski, drugą Marynka-Marynka.

Na pewno nie uwarzę w rok 20 warek, ale będę zawsze coś sprawdzał. Trzecia warka i kolejny test: w piwie z pierwszej warki zabutelkowanej dwa miesiące temu, przez przypadek znalazło się dużo osadu drożdżowego, postanowiłem do sprawdzić. Do małego gąsiorka odlałem troszkę cennego płynu i dolałem drożdże z dna butelki, zastartowały, jak wyjdzie - się okaże :)

A.. i jestem fanem ostrego i trochę orientuję się w temacie ostrych papryk, to już nic więcej nie trzeba chyba dodawać :)

Pozdrawiam Aldorn

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.