Makaron Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 WLP575 Belgian Style Ale Yeast Blend A blend of Trappist type yeast (2) and one Belgian ale type yeast. This creates a versatile blend that can be used for Trappist type beer, or a myriad of beers that can be described as 'Belgian type'. Attenuation: 74-80% Flocculation: Medium Optimum Fermentation Temperature: 68-75°F Alcohol Tolerance: Medium-High WLP575 Belgian Style Ale Yeast Blend Miszanina szczepów trapistów (dwa) i jednego belgijskiego. To tworzy uniwersalną mieszaninę, która może być użyta do produkcji piw typu trappist, albo niezliczone piwa, które można określić jako belgijskie. Odfermentowanie: 74-80% Flokulacja: Średnia. Temperatura fermentacji: 20-24°C. Tolerancja na alkohol: Średnio-wysoka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 6 Lutego Udostępnij Opublikowano 6 Lutego Przerobione przy Hoppy Blondzie i White IPA. Piwa w odbiorze są gdzieś pomiędzy WLP550 i WLP530 (odpowiedniki Wyeast 3522 i 1388). Wytrawne, dosyć szorstkie jak szczep z Duvela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się