Skocz do zawartości

White Labs - WLP575 Belgian Style Ale Yeast Blend


Rekomendowane odpowiedzi

WLP575 Belgian Style Ale Yeast Blend

A blend of Trappist type yeast (2) and one Belgian ale type yeast. This creates a versatile blend that can be used for Trappist type beer, or a myriad of beers that can be described as 'Belgian type'.

Attenuation: 74-80%

Flocculation: Medium

Optimum Fermentation Temperature: 68-75°F

Alcohol Tolerance: Medium-High

 

WLP575 Belgian Style Ale Yeast Blend

Miszanina szczepów trapistów (dwa) i jednego belgijskiego. To tworzy uniwersalną mieszaninę, która może być użyta do produkcji piw typu trappist, albo niezliczone piwa, które można określić jako belgijskie.

Odfermentowanie: 74-80%

Flokulacja: Średnia.

Temperatura fermentacji: 20-24°C.

Tolerancja na alkohol: Średnio-wysoka.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 14 lat później...

Przerobione przy Hoppy Blondzie i White IPA. Piwa w odbiorze są gdzieś pomiędzy WLP550 i WLP530 (odpowiedniki Wyeast 3522 i 1388). Wytrawne, dosyć szorstkie jak szczep z Duvela.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.