Makaron Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 WLP820 Oktoberfest/Märzen Lager Yeast This yeast produces a very malty, bock like style. It does not finish as dry as WLP830. This yeast is much slower in the first generation than WLP830, so we encourage a larger starter to be used the first generation or schedule a longer lagering time. Attenuation: 65-73% Flocculation: Medium Optimum Fermentation Temperature: 52-58°F Alcohol Tolerance: Medium-High WLP820 Oktoberfest/Marzen Lager Yeast. Drożdże te produkują bardzo słodowe, koźlakowe piwa. Drożdże nie są tak wytrawne jak WLP830. Drożdże te są wolniejsze w pierwszej generacji niż WLP830, zatem zalecamy przygotowanie większego startera w pierwszej generacji albo wydłużenie czasu lagerowania. Odfermentowanie: 65-73% Flokulacja: Średnia. Temperatura fermentacji: 11-14°C. Tolerancja na alkohol: Średnio-wysoka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się