_StaSZek_ Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Cześć, Proszę o ocenę receptury na Milk Stouta. Ma być słodki, delikatnie palony. Zasyp: 4,00 kg Pilzneński (3,2 EBC) 53,3 % 0,50 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) 6,7 % 0,50 kg Karmelowy 150 (100,0 EBC) 6,7 % 0,50 kg Caramel Wheat Malt (120,0 EBC) 6,7 % 0,25 kg Carafa III (Weyermann) (1034,3 EBC) 3,3 % 0,25 kg Roasted Barley (591,0 EBC) 3,3 % 0,25 kg Carawheat (Weyermann) (98,5 EBC) 3,3 % 0,25 kg Chocolate Wheat (Weyermann) (817,5 EBC) 3,3 % Zacieranie: 60’ – 70°C 5’ – wygrzew 76°C Gotowanie 1,00 kg Milk Sugar (Lactose) 13,3 % - boil 30 min 25,00 g Target [11,00 %] - Boil 60,0 min Hop 10 22,5 IBUs 20,00 g Lublin (Lubelski) [4,00 %] - Boil 30,0 min Hop 11 5,0 IBUs Pozdrawiam, _StaSZek_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy_jb Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Nie wiem w ile litrów celujesz ale skoro ma być słodkie piwo to wywaliłbym chmiel Lubelski a ilość Targeta zredukował do jakichś 15 g. Dodatkowo połowę słodów palonych wrzuciłbym na wygrzew. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_StaSZek_ Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Celuje w 28 litrów. Może nie tyle piwo ma być słodkie, co balans powinien być mocno przesunięty w stronę słodyczy, nie chcę ulepku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się