Switala18 Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Witam wszystkich browarników. Mam na imię Bartosz i z produkcją piwa dopiero zaczynam. Dużo czytałem to forum i postanowiłem zrobić pierwszego brekwita Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Witaj. Fajnie, że dałeś się namówić. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Switala18 Opublikowano 23 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Nie mam jeszcze doświadczenia,pierwsze piwo chcę wykonać z brewkitu. Zamówiłem już puchę Gozdawa Golden Ale, do tego ekstrakt słodowy 1kg ,cukromierz i kapsle. Ważyć chcę w balonie(przynajmniej pierwszą Warkę)i kapslownicę też mam młotkową (masakra) i grete:-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Dla ścisłości w balonie się fermentuje, waży się na wadze, w garnku zaś brzeczkę warzymy. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
growys Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Balony szklane są jak najbardziej OK, najlepiej abyś wcześniej niż później zakupił sobie ług sodowy bo drożdżowy oring po fermentacji jest nie do zdarcia niczym innym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guest_1 Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Dla ścisłości w balonie się fermentuje, waży się na wadze, w garnku zaś brzeczkę warzymy. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi