Switala18 Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Witam wszystkich browarników. Mam na imię Bartosz i z produkcją piwa dopiero zaczynam. Dużo czytałem to forum i postanowiłem zrobić pierwszego brekwita Link to comment Share on other sites More sharing options...
sprawek Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Witaj. Fajnie, że dałeś się namówić. Powodzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Switala18 Posted March 23, 2016 Author Share Posted March 23, 2016 Nie mam jeszcze doświadczenia,pierwsze piwo chcę wykonać z brewkitu. Zamówiłem już puchę Gozdawa Golden Ale, do tego ekstrakt słodowy 1kg ,cukromierz i kapsle. Ważyć chcę w balonie(przynajmniej pierwszą Warkę)i kapslownicę też mam młotkową (masakra) i grete:-). Link to comment Share on other sites More sharing options...
camilos Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Dla ścisłości w balonie się fermentuje, waży się na wadze, w garnku zaś brzeczkę warzymy. Powodzenia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
growys Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 Balony szklane są jak najbardziej OK, najlepiej abyś wcześniej niż później zakupił sobie ług sodowy bo drożdżowy oring po fermentacji jest nie do zdarcia niczym innym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest_1 Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 Dla ścisłości w balonie się fermentuje, waży się na wadze, w garnku zaś brzeczkę warzymy. Powodzenia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts