eXtrim Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Przed zacieraniem zamierzam zrobić warkę z ekstraktów,celuję American Amber Ale 14Blg 60IBUGara jeszcze nie mam, będę warzył w 15 litrowym ( pewnie zagotuję z 12l ),uzupełnię potem wodę do 18l.Chce kupić:Gozdawa - Bursztynowy ekstrakt 1,7 kg - AMBERBruntal - Jasny Ekstrakt 1,7 kg - LIGHTEquinox 50gCascade ?gCitra ?gSAFALE US-05Jeżeli dobrze policzyłem, to do otrzymania 60IBU potrzeba mi 45g Equinoxa,ile dać na aromat i kiedy wrzucić i ile?Chciałbym, żeby nuta owoców tropikalnych była wyraźnie wyczuwalna. Zamawiał ktoś może ostatnio z piwopiweczko, jak funkcjonuje tam wysyła? - chciałbym w ten weekend uwarzyć warkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancewicz Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zastanów się czy na pewno chcesz użyć ekstraktu Gozdawy... zdarza się często, że ich jakość jest zastanawiająca... (używałem ostatnio ciemnego i miał taki fatalny smak taniego sztucznego miodu...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opeciarz Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zastanów się też, poczytaj o Equinoxie bo to dość specyficzny chmiel, ostry, dominujący w smaku i aromacie niekoniecznie w stronę cytrusów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się