admiro Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Od dzisiaj w Częstochowie przy ul. Katedralnej 3/5 można nabyć podstawowe artykuły piwowarskie. W ofercie: sprzęt, słody, chmiele, drożdże. Stoisko znajduje się w sklepie z przyprawami i art. dla wędliniarzy. W sklepie jest dostępny śrutownik, każdy klient może bezpłatnie samodzielnie ześrutować sobie słód Więcej info: http://przyprawy_czestochowa.republika.pl/ Mamy nadzieję, że z czasem asortyment stoiska piwnego będzie się powiększał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 A jakie ceny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 A jakie ceny? Sprzęt jak w HB, surowce kilka % wyższe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 No ale to pochwal się, czy jesteś w to zaangażowany? To Twój sklep czy zaprzyjaźniony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 No ale to pochwal się, czy jesteś w to zaangażowany? To Twój sklep czy zaprzyjaźniony? Jestem, doradzałem w założeniu stoiska piwowarskiego (w sklepie zaprzyjaźnionym) i poprowadzę je. Stoisko na promować piwowarstwo domowe w Częstochowie i stanowi oczywiście reklamę samego sklepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Mam rodzinę w Częstochowie to przy okazji wpadnę do tego sklepu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyoorka Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Witam. Na wstępie gratuluję super pomysłu. Dobrze byłoby gdybyś napisał dokładnie jakie surowce można nabyć i w jakich cenach. Po takie rzeczy przecież nie idzie się jak do warzywniaka i nie bierze się na pałę np. ćwierć kilo pilzneńskiego, 15 deko monachijskiego. Do takich zakupów wypada się wcześniej przygotować w oparciu o recepturę i ofertę sklepu. Przynajmniej ja tak uważam. Dodatkowo ciekawi mnie czy słody trzeba kupować po równym kilogramie czy jest możliwość zakupu tak jak wcześniej napisałem (kilkaset gram). To samo z chmielem. Czy są paczuszki tylko po 50, czy nawet 100 gram, czy jakieś mniejsze także? Tyle wątpliwości. Jeszcze raz gratuluję i życzę powodzenia. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Na dzień dzisiejszy 4 bazowe słody oraz karmelowy jasny i ciemny oraz barwiący, bazowe na wagę w porcjach po 1kg, karmelowe po 0,5 kg, chmiele podstawowe Marynka i Lubelski po 100g, drożdże suche. Jak wcześniej pisałem dopiero zaczynamy, jeżeli będzie zainteresowanie asortyment się rozszerzy, ale już teraz jest komplet składników do wyprodukowania najpopularniejszych piw. Każdy rozpoczynający znajdzie opis zestawu dla siebie (i przede wszystkim dla nich sklep będzie ułatwieniem), a piwowarzy mają możliwość uzupełnienia podstawowych surowców. Ceny opisałem już powyżej, surowce dostarcza Homebrewing.pl i ceny są w przypadku sprzętu takie jak zwykłe w cenniku, a surowców wyższe o kilka %. Na 100% nie będziemy oferować drożdży płynnych czy chmieli zagranicznych czy 20 rodzajów słodów karmelowych czy specjalnych. Traktuję to stoisko jako kolejny krok do rozwoju i przybliżenia piwowarstwa domowego, a doświadczeni piwowarzy mają zapewniony dostęp do pełnego asortymentu w internecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioturek Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 W sklepie jest dostępny śrutownik, każdy klient może bezpłatnie samodzielnie ześrutować sobie słód Jak znalazł żeby się rozgrzać przy obecnej pogodzie Naprawdę fajny pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo503 Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Kolego Admiro fajny sklepik ,tylko trzeba dostarczyć drożdże bo wziołem ostatnie opakowania:DPozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 20 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Kolego Admiro fajny sklepik ,tylko trzeba dostarczyć drożdże bo wziołem ostatnie opakowania:DPozdrawiam . Już się robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Niestety ze względu na zmianę właścicieli sklepu w którym znajdowało się stoisko, musi ono zostać zlikwidowane Szkoda bo sklepik zaczynał się rozkręcać. Częstochowscy (i przejezdni) piwowarzy muszą znowu zaopatrywać się online. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioturek Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Niestety ze względu na zmianę właścicieli sklepu w którym znajdowało się stoisko, musi ono zostać zlikwidowane Szkoda bo sklepik zaczynał się rozkręcać. Częstochowscy (i przejezdni) piwowarzy muszą znowu zaopatrywać się online. To najsmutniejsza wiadomość dzisiejszego poranka. Może znajdzie się jakiś nowy przyjazny lokal bo to by była wielka szkoda dla rozwijającego sie w Częstochowie domowego piwowarstwa gdyby Twoja inicjatywa nie miała kontynuacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 No szkoda parę razy zaopatrywałem się tam odwiedzając rodzinę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 ADMIRO nic sie nie martw. Na pewno znajdziesz coś innego może jeszcze bardziej atrakcyjnego. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiewaczek1 Opublikowano 16 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Pytanie jedno czy coś ruszyło z nowym miejscem na sklep. Czy taki już powstał.¿ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GLAURUNG Opublikowano 16 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Niestety kolego w Częstochowie na razie nie ma sklepu dla piwowarów. I najgorsze że nie słychać by miało to ulec zmianie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiewaczek1 Opublikowano 16 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 (edytowane) No to pozostaje tylko zamawianie z Internetów . Chyba że nie wiem (bo dopiero zaczynam) jakieś wspólne większe zamówienia. Ps właśnie warze swoje 3-cie piwo (witbira z BA) Edytowane 17 Lutego 2016 przez Spiewaczek1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi