Skocz do zawartości

[Blog Dori] Słody jęczmienne – biszkoptowe, bursztynowe, czekoladowe, barwiące, palone


Pierre Celis

Rekomendowane odpowiedzi

Słody te są uzyskiwane z suchego słodu poddanego działaniu wysokiej temperatury. We wnętrzu ziarna zachodzą inne procesy niż przy produkcji słodu karmelowego z mokrego ziarna. Nie zajdą tutaj reakcje Mailarda, ale raczej karmelizacja, palenie cukrów. Jaśniejsze mogą zawierać jeszcze nieznaczne ilości skrobi, która może zostać rozłożona, więc te słody warto […]

 

Wyświetl pełny artykuł

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.