tomek123 Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 Witam, Jak w temacie - mam jedną fiolkę FM31, a potrzebuję uwarzyć 50L piwa. Starter sam wiem jak zrobić tylko proszę o wyjaśnienie jak zrobić go na raty. Mam 100g suchego ekstraktu słodowego i robie starter 1L. Później do lodówki , zlewam wszystko z nad drożdży i co - 200g suchego ekstraktu wypełniam do 2L - gotuje, chłodzę i dodaję wszystko co miałem w starterze 1L ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart3q Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 Dokladnie tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek123 Posted May 1, 2016 Author Share Posted May 1, 2016 Super, dzięki, Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.