marbelka Opublikowano 1 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 jak w temacie: ma ktoś jakiś pomysł jak to oderwać? mam garnek 19L i chcę po odspojeniu części wielowarstwowej wykorzystać go jako kosz do klona Braumaistra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Jakoś wątpię by było to możliwe... Nie łatwiej kupić gar bez dnia wielowarstwowego? OK rozumiem gar 19 litrów już masz, ale może sprzedasz go w dobrej cenie i kupisz coś co nie ma dnia wielowarstwowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 2 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 (edytowane) Pomysł dobry,ale nie znalazłem takiego garnka bez "kanapki" Kosztował 90zlotych w Auchan na promocji :-) Najwyżej obetnę go kątówką Edytowane 2 Maja 2016 przez marbelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reverses Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Pomysł dobry,ale nie znalazłem takiego garnka bez "kanapki" Kosztował 90zlotych w Auchan na promocji :-) Najwyżej obetnę go kątówką po mojemu przy "rozwarstwianiu" się powygina i wyjdzie lipa a nie FD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Pomysł dobry,ale nie znalazłem takiego garnka bez "kanapki" Kosztował 90zlotych w Auchan na promocji :-) Najwyżej obetnę go kątówką Na targu kupiłem kiedyś gar (chyba Kwasówka ) ze ściankami cienkimi jak papier. Do kosza byłby chyba w sam raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 3 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Pomysł dobry,ale nie znalazłem takiego garnka bez "kanapki" Kosztował 90zlotych w Auchan na promocji :-) Najwyżej obetnę go kątówką Na targu kupiłem kiedyś gar (chyba Kwasówka ) ze ściankami cienkimi jak papier. Do kosza byłby chyba w sam raz Chyba skoczę do Będzina.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mechatron Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 (edytowane) Najprościej będzie jak kupisz rurę kominową na wymiar. Polecam firmę BG Invest, wykonali dla mnie gar na zamowienie. Kontakt: +48512054080 / info.bginvest@gmail.com Znalazłem ich na allegro, wpisz w wyszukiwarkę allegro: rura fi 400 to ich znajdziesz. Edytowane 4 Maja 2016 przez Mechatron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 5 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Dzięki za namiar Jaki robiłeś ten gar i ile cie wyniósł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mechatron Opublikowano 5 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 (edytowane) Za gar o wymiarach: 36 cm średnicy i 72 cm wysokości z KO o grubości 1 mm zapłaciłem około 650 zł (o grubości 0,6 mm chcieli chyba 570 zł). Pytałem ich również czy jakby nie dali rady zrobić garnka to czy wykonają mi coś takiego jak Ty chcesz z zagięciem prostopadłym do wewnątrz to powiedzieli, że tak. Nie wiem ile by to kosztowało, ale sądzę, że cena byłaby podobna do tej co sobie winszują za rurę kominową. Jestem mega zadowolony z wykonania. Wrzucę później zdjecia Edytowane 5 Maja 2016 przez Mechatron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mechatron Opublikowano 5 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Jak byś potrzebował szkicu dla nich to Ci mogę wysłać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 5 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Wysłałem im zapytanie ,wczesniej gadalismy tel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mechatron Opublikowano 5 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Jakie wymiary tego potrzebujesz? Napisz na ile to wycenili, bo może jak zrobię hermsa to wezmę się za klona Niemca i dobrze byłoby wiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 5 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Fi 320x260 Z kołnierzem W tym garze masz kołnierz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mechatron Opublikowano 5 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Mam lekkie wycięcie na zewnątrz takie jak jest w garnkach co by pokrywka się lepiej trzymała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 5 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Czyli mogą tak zrobić,super,zobaczymy jaka cena sama rura a ile ze wspawanym FD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mechatron Opublikowano 5 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 (edytowane) Ja na Twoim miejscu nie spawałbym tego. Wspominałem o tego typu konstrukcji, żeby miała zapięcie 1,5 cm do wewnątrz: możesz to włożyć do środka (średnica rury powinna być jakieś 2 mm większa od FD, mój gar ma średnicę 362 mm i FD wchodzi idealnie), skręcić i masz jednocześnie nóżki - dzięki temu masz większą modularność. Jak Ci się kiedyś zmieni koncepcja, będziesz chciał coś zmienić to ciężko będzie odzyskać FD, jeżeli w ogóle. Edytowane 5 Maja 2016 przez Mechatron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi