quhcik Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Jeśli piwa te, będą na poziomie tych "amerykańców", którymi Mariusza i mnie obdarowałeś W związku z faktem iż udało mi się osiągnąć 80% powtarzalność bedą takie same. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczorro Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Jedyne nieścisłości - to brak "tradycyjnego" odliczania. ... ale to da się usprawiedliwić: obowiązki Trenera narodowej kadry... ... + udzielanie się w lokalnych imprezach, występy w mediach Jestem, jestem . Adamie masz Ty chyba dar jasnowidzenia (nie tylko browarzenia). Wczoraj rozmawiałem z Irminą i tu cytuję "Trzeba by chyba zrobić odliczanie bo się opuściłeś w tym obowiązku". Wchodzę na forum i tu Adam z postem No to wracam do tradycji UWAGA UWAGA!!! POZOR POZOR!!! ACHTUNG ACHTUNG!!! WARNIG WARNIG!!! ПРИМЕЧАНИЕ ПРИМЕЧАНИЕ!!! Նշում Նշում!!! POZOSTAŁO 30 DNI, 736 GODZIN, 44160 MINUT, 2649600 SEKUND !!!!! CZYLI JUŻ NIEDŁUGO SIĘ WIDZIMY tofka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowiak Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 (edytowane) Witajcie, z chęcią bym się pojawił, jeśli czas pozwoli. Aktualnie w piwnicy pustki, ale może uda się jakiegoś session IPA albo whisky stouta wziąć, bo ochoczo fermentują. 1. Rubezahl (10l)2. Akebes + 4 (10l)3. Mariusz i Beatka (Browar Dziupla wystartował )4. Karczmarz (10l) + 35. olo333 (10l)6. Camilos +Tofka (10l)7. Basik189 + krzysiek9999 (10l)8. Kaczorro (10l) + Jerminka (10l.) + Mateusz (ma być ze swoją pierwszą warką) 9. Marval - ze swoją pierwszą warką 10. Sowiak (10l) (+2 os. prawdopodobnie) Edytowane 26 Sierpnia 2016 przez sowiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 (edytowane) Aktualnie w piwnicy pustki, ale może uda się jakiegoś session IPA albo whisky stouta wziąć, bo ochoczo fermentują. Weź whisky stouta, porównamy z moim A my będziemy chyba z kotem i "małym" dzieckiem Edytowane 26 Sierpnia 2016 przez krzysiek9999 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 (edytowane) W związku z faktem iż udało mi się osiągnąć 80% powtarzalność bedą takie same. Daj Ci (jakikolwiek sobie życzysz) Boże/Bożeku! - - - No to wracam do tradycji - - - ... z chęcią bym się pojawił, jeśli czas pozwoli. (czytaj wiadomości wysłane na priv) Jeśli stwierdzisz, że czas pozwala, potwierdź proszę swoją obecność (+ 2 osoby). - - - A my będziemy chyba z kotem i "małym" dzieckiem Po "kameralnym", Mała Dziecka, nie miała dosyć bytności z "Szaleńcami"? Zdecydowanie - to Wasza Dzidzia! - - - 1. Rubezahl (10l) 2. Akebes + 4 (10l) 3. Mariusz i Beatka (Browar Dziupla wystartował ) 4. Karczmarz (10l) + 3 5. olo333 (10l) 6. Camilos +Tofka (10l) 7. Basik189 + krzysiek9999 (10l) + Ula + kot 8. Kaczorro (10l) + Jerminka (10l.) + Mateusz (ma być ze swoją pierwszą warką) 9. Marval - ze swoją pierwszą warką 10. (- - - do potwierdzenia - - - ) Sowiak (10l) (+2 os. prawdopodobnie) Edytowane 27 Sierpnia 2016 przez rubezahl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Widzałem zdecydowanie ich dzidzia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) Z Beatką i Mariuszem, będą jeszcze 3 osoby. (Olu - może być "5-ka") 1. Rubezahl (10l)2. Akebes + 4 (10l)3. Mariusz i Beatka (Browar Dziupla wystartował ) + 34. Karczmarz (10l) + 35. olo333 (10l)6. Camilos +Tofka (10l)7. Basik189 + krzysiek9999 (10l) + Ula + kot8. Kaczorro (10l) + Jerminka (10l.) + Mateusz (ma być ze swoją pierwszą warką)9. Marval - ze swoją pierwszą warką10. (bez noclegu, ewentualnie z listy "rezerwowej" ) Sowiak (10l) (+2 os. prawdopodobnie) Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez rubezahl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marval Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Co do konkursu konsumenckiego pod wezwaniem APA i nie tylko:1. O której zaczyna się całe spotkanie? Wiecie... nie chcę się spóźnić 2. Ile litrów trzeba przynieść, by wystartować w konkursie? Chciałem wziąc jakieś 10 butelek swojego Wheat'a, żebyście mogli powiedzieć jakież niedobre jest to piwo no i na konkurs bym mógł się dowiedzieć od innych, że smakuje gorzej jak ich ulubiona tatra Pochwalę się też swoim pierwszym stoutem, bo właśnie sobie fermentuje i choć młode to jopnie, bo miała być 13Blg, ale z braku doświadczenia zatrzymałem wysładzanie i mam 16Blg 1. Rubezahl (10l)2. Akebes + 4 (10l)3. Mariusz i Beatka (Browar Dziupla wystartował ) + 34. Karczmarz (10l) + 35. olo333 (10l)6. Camilos +Tofka (10l)7. Basik189 + krzysiek9999 (10l) + Ula + kot8. Kaczorro (10l) + Jerminka (10l.) + Mateusz (ma być ze swoją pierwszą warką)9. Marval - ze swoją pierwszą warką10. (bez noclegu, ewentualnie z listy "rezerwowej" ) Sowiak (10l) (+2 os. prawdopodobnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 (edytowane) Uwaga: ewentualne osoby, które chcą jeszcze uczestniczyć w spotkaniu (z noclegiem!), proszę o kontakt z Gospodarzami, lub ze mną. - - - 1. O której zaczyna się całe spotkanie? Wiecie... nie chcę się spóźnić 2. Ile litrów trzeba przynieść, by wystartować w konkursie? 1. Oficjalnie rozpoczynamy o 14-tej. ... także przybycie najpóźniej!! o 13:42 - jest w dobrym tonie! ... niektórzy z nas, tradycyjnie będą już przed południem. Możesz (oraz inni! również) dołączyć (pomóc nosić ławy, stoły... i na spokojnie wspólnie napić się piwa ). 2. 4 butelki 0,5l (lub 2l w innych opakowaniach) Edytowane 30 Sierpnia 2016 przez rubezahl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofka Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 (edytowane) A prócz warzenia jakieś atrakcje? Coś pokazujemy? Niekoniecznie cycki Edytowane 31 Sierpnia 2016 przez tofka rubezahl 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marval Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 A prócz warzenia jakieś atrakcje? Degustacja piwa wszakże! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Może to z cyckami to nie głupi pomysł wszak kozy chętnie pokażą to i owo - może by się dało zrobić pokaz "od cycka do sera" Marval 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerminka Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Niekoniecznie cycki A czemu nie -Tylko że ja chyba przegram Ewentualnie nie ogolę klaty ....... to może futrem nadrobię . My szykujemy nowości wegańskie żółty ser lody ogórkowe (mega słodkie) itp. może będzie tatar (wegańsko brzmi to śmiesznie ale jest smacznie) P.S. To wszystko tylko dla "kręgu wtajemniczonych" a tak po za tym to zostało 24 dni a inaczej mówiąc13944 godziny a to są jedyne 836634minut i tylko 50198040sekund. I to co do sekundy od teraz !!!! (kto nie wierzy niech sprawdzi!!!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczorro Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 (edytowane) Niekoniecznie cycki A czemu nie -Tylko że ja chyba przegram Ewentualnie nie ogolę klaty ....... to może futrem nadrobię . My szykujemy nowości wegańskie żółty ser lody ogórkowe (mega słodkie) itp. może będzie tatar (wegańsko brzmi to śmiesznie ale jest smacznie) P.S. To wszystko tylko dla "kręgu wtajemniczonych" a tak po za tym to zostało 24 dni a inaczej mówiąc13944 godziny a to są jedyne 836634minut i tylko 50198040sekund. I to co do sekundy od teraz !!!! (kto nie wierzy niech sprawdzi!!!) o ku.......rczę pisałem na profilu żony - to byłem ja PAWEŁ Irmina nie ma owłosionej klaty (przynajmniej nic o tym nie wiem ). Reszta się zgadza. Tak to jest jeden komputer i dwójka piwowarów śledzących forum P.S. P.I.K. wystawia na konkurs ponownie dwa piwa Edytowane 31 Sierpnia 2016 przez kaczorro olo333 i rubezahl 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 A prócz warzenia jakieś atrakcje? Coś pokazujemy? Niekoniecznie cycki Maartaaaa - ffjeszsz, że Cię KOCHAM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Degustacja piwa wszakże! Zostaniesz do świtu tym razem, zobaczysz "atrakcjie" - i dnia następnego także. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 o ku.......rczę pisałem na profilu żony - to byłem ja PAWEŁ Irmina nie ma owłosionej klaty lol! PIK - Kocham "Bezapelacyjnie"! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Najważniejsze dotrwać do drugiej a potem to i nawet spać się nie chce. Te rozmowy kiedyś nas wykończą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marval Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Degustacja piwa wszakże! Zostaniesz do świtu tym razem, zobaczysz "atrakcjie" - i dnia następnego także. Chciałbym zostać do świtu i wyobrażam, co się musi dziać... Aż się doczekać nie mogę Robicie jakiś chrzest dla pierwszoroczniaków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Robicie jakiś chrzest dla pierwszoroczniaków? Nie! Wszyscy jesteśmy Piwowarami! ... .... ale... .... ale fajny masz pomysłłł... - Na nadchodzącym, jesiennym spotkaniu, wystąpią (mam nadzieję) trzy nowe browary. Także pewien "chrzest" - brzeczkowo/równikowy jest (maaaałło ), ale prawdopodobny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 ... jakieś atrakcje? Coś pokazujemy? Niekoniecznie cycki My szykujemy nowości wegańskie żółty ser lody ogórkowe (mega słodkie) itp. może będzie tatar (wegańsko brzmi to śmiesznie ale jest smacznie) Qrde, miałem "sprytny" plan, żeby teraz wreszcie spokojnie spędzić czas na tym spotkaniu. Komuś "sprzedać" warzenie. Konkurs już ogarnia Ola. Nie proponowałem Wam dodatkowych pokazów - cycki, lody, sery,... - jednak jak widać, jesteście niesamowici! Także planujcie pokazać wszelkie swoje wspaniałości!! Spotkanie jest Wami! Wy jesteście Naszym spotkaniem! ... piszemy, proponujemy. ... nie piszemy, przywozimy na spotkanie, pokazujemy, dajemy do pokosztowania,... ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofka Opublikowano 1 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 No własnie dlatego pytam... strudel po raz trzeci, nie przejdzie. Tym bardziej, że już są tacy, co miast mnie mogliby pokazać. Krzysiek coś jęczał o świeżych bułkach. I pytam o pokazy zamiejscowe, przecież Rubek wiadomo, że do żarcia coś przyjedzie I kochasz? Poważnie! Musze zapisać, bo bo inaczej nie uwierzę, a jak nawet uwierzę to zapomnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 1 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 ... strudel po raz trzeci, nie przejdzie. Komu nie przejdzie? Twój strudel, zwłaszcza z jabłkami... 1-2razy w roku? Dodatkowo widowiskowe fiku-miku. Jakie bułki mogą się równać... ? - - - Nie zapomnisz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczorro Opublikowano 1 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 strudel po raz trzeci, nie przejdzie. No dobra a wietbiery, portery, pilsy, pszeniczne, lagery, triple jakoś przechodzą po raz kolejny (i to nie po raz trzeci). Dlaczego więc ma nie przejść po raz x ? Do zobaczenia za 23 dni 1384,5 godziny, 83067min 4984020s czyli coraz bliżej (żeby nie było że ktoś tu śpi ) Profil sprawdziłem - to byłem ja Kaczorro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 1 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Krzysiek coś jęczał o świeżych bułkach. Myślałem, że skoro uzewnętrzniłem się na FB - co mi się nieczęsto zdarza - to bułki są oczywiste Niekoniecznie muszą być "na miejscu". Ale mogą. Coś innego zresztą też może być. Wszystko co robicie (robimy) jest fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi