Pierre Celis Opublikowano 18 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Dla wielu piwowarów domowych produkcja piwa kończy się na zakapslowaniu butelek i poczekaniu na zakończenie refermentacji. Późniejsze warunki przechowywania są często ignorowane i uważane za niezbyt istotne. Część osób nie ma w tej kwestii specjalnego wyboru. Tymczasem starzenie piwa to, zaraz po fermentacji, proces mający największy wpływ na jego smak i aromat. Utlenione piwa są... Czytaj dalej Artykuł Utlenianie i starzenie piwa. Część 1: Wstęp. pochodzi z serwisu BeerFreak.pl. Wyświetl pełny artykuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się