BEZ ZASAD Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Witam, zostawiłem dzisiaj w depozycie: DRIFT- aipa 2x BIKINI- american pilzner ESCAPE- american wheat 2x SECRET- wheat ipa JaCierpieDolę- double ipa Zabrałem: IMPERIAL BELGIAN IPA- marek waluś/ marq LAGER IPA- beu's homebrewing AMERICAN WHEAT- browar 44,7 CHRISTMAS ALE- vpatyk HEFE-WEIZEN- zibi666 Jutro pierwsze testy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marq Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 JaCierpieDolę, double ipa, Browar Bez Zasad. Piana: drobna, trwała. Aromat: Mało intensywny. Na początku poczułem żywice/las iglasty, a potem wyszła łodyga, siano. Smak: Od początku, aż do samego końca w smaku czuć mocną goryczkę. Brak kontry ze strony słodu, po kilku łykach goryczka zaczyna trochę męczyć, zalegać w ustach. Podsumowanie: Za mało słodyczy, za dużo goryczki, nie czuć że jest to "likier słodowy", raczej przechmielona IPA. 16,4 BLG to zbyt mało ekstraktu jak na wersję imperialną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BEZ ZASAD Opublikowano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 za dużo goryczki Dla jednych wada, dla innych zaleta. Nazwa piwa nie przypadkowa... HEFE-WEIZEN- zibi666. Szybki poranny test... w końcu jest sobota kolor jasno żółty, prawie idealnie klarowne jeśli nie wstrząśnie się zawartości z dna, piana utrzymująca się do końca zawartości w szklance, w smaku lekko kwaskowate, bardzo pijalne, jak dla mnie to bardzo dobre piwo, chętnie załapie się jeszcze na jedno takie jak będzie w depozycie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marq Opublikowano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 (edytowane) za dużo goryczki Dla jednych wada, dla innych zaleta. Nazwa piwa nie przypadkowa... Oceniłem uwzględniając styl. Smakowało mi, raz za czas lubię przyjąć łopatę chmielu Edytowane 21 Stycznia 2017 przez Marq beu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BEZ ZASAD Opublikowano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Jeśli mówisz, że trochę brakowało słodyczy to pewnie miałeś wersję na drożdżach DANSTAR ( w ramach testu robiłem 20 L na US-05 i 20 L na DANSTAR). I stwierdziłem, że robię już wszystkie piwa tylko na US-05. Podrzucę następnym razem do depozytu wersję na US-ach to zobaczysz, że jest różnica... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BEZ ZASAD Opublikowano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 LAGER IPA- beu's homebrewing Dość spory osad na dnie jak na lagera, nagazowanie w sam raz, klarowne, ładny żółtawy kolor, piwo bardzo pijalne, kolejne dobre dzisiejszego dnia, jeśli jeszcze będzie w depozycie to również się wezmę jeszcze raz. EXTRA PIWO... beu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beu Opublikowano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Jedni lubią goryczkę, a drudzy... Piwo powinno być zbalansowane, a ocena zgodna z wytycznymi np BJCP dla stylu. P.S Jeśli szukasz sucharów, które zostawią w piwie zauważalną, przyjemną słodycz (która da lekki odpór goryczce, którą tak lubisz) to polecam Mauribrew Ale Y514. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BEZ ZASAD Opublikowano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 TRANDOSHAN PREDATOR- vpatyk kolor intensywnie żółty, lekko mętny, goryczka jak dla mnie trochę mała, piwo bardzo pijalne, wysycenie spore, piana drobno pęcherzykowa, niestety piwo musiałem nalewać na cztery razy bo było prze gazowane, ale to jedyna wada tego udanego piwa,... Może jeszcze coś uda się jeszcze dzisiaj przetestować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BEZ ZASAD Opublikowano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 BLACK IPA- arnold... black ipa to jeden z moich ulubionych stylów, piwo od ARNOLDA mnie nie zawiodło, lecz na początku małe zdziwienie- piwo w butelce nalane do samego kapsla.... Trochę za bardzo nagazowane, musiałem nalewać do szkła na dwa razy... było warte.. zbalansowane pomiędzy goryczką, nachmieleniem a ciemnymi słodami... MNIAM MNIAM dobrze, że weekend się już kończy.... POZDRO... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BEZ ZASAD Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 (edytowane) CHRISTMAS ALE- vpatyk Pierwszy raz piłem piwo świąteczne, i na pewno nie ostatni raz... Po otwarciu butelki aromat goździków, skórki pomarańczy, delikatnie za dużo nagazowane, ciemnie, światło żarówki nie przechodziło przez kufel, świetne PIWO.... PEPIK- BEU'S Piwo trzeba delikatnie nalewać do szkła aby nie wzbudzić osadu z dna butelki, klarowne, intensywnie żółte, piana opadająca prawie do zera, chyba, że zakręci się kuflem, zbalansowany smak pomiędzy słodem a chmielem, lecz jak na AMERICAN PILZNER brakuje mi amerykańskich chmieli, piwo 10/10, pozdrawiam... Edytowane 28 Stycznia 2017 przez BEZ ZASAD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi666 Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 (edytowane) chętnie załapie się jeszcze na jedno takie jak będzie w depozycie... Mówisz i masz. W niedziele zostawiłem: Pszeniczne APA Zabrałem: BIKINI- american pilzner - BEZ ZASAD ESB - BROWAR 44,7 Edytowane 1 Lutego 2017 przez zibi666 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BEZ ZASAD Opublikowano 8 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Zostawiłem: BLACK HAWK- imperial black IPA DRIFT- aipa BIKINI- american pilzner SECRET- wheat IPA Zabrałem: ElDorado HOPS apa- zibi666 STALKER 2 whiskey stout- Dwa szwagry P.S. coś ostatnio w tym wątku nudą wieje... a depozyt pełny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marq Opublikowano 8 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 BLACK HAWK- imperial black IPA, Browar "Bez Zasad" Piana: drobna, trwała. Brawa: Ciemna, nieprzeźroczysta. Aromat: Czekoladowy/palony, delikatnie cytrusowy. Smak: Czuć delikatnie czekoladę/paloność. Goryczka konkretna: lekko palona, zalega w ustach, ale na poziomie akceptowalnym. Kontra ze strony słodu występuje, ale jednak za bardzo dominuje gorycz. Czuć że jest wytrawne jak na ten ekstrakt, ale nie powiedziałbym że ma 9% alk. Alkoholu nie czuć w aromacie, ani w smaku. Nasycenie średnie. Ogólne wrażenia: Piwo jest ok. Czuć w nim jęczmień palony, do black IPA nie wrzucałbym tego składnika, dlatego daleko mu do tego stylu, bliżej mu raczej do American Stout. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marq Opublikowano 9 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Lager IPA - Beu's hombrewing Piana: trwała, zeszła do zera po dłuższym czasie, drobna Aromat: Z butelki poczułem lekką siarkę, ze szkła: aromat słodki, słodowy, cebulowy, ziołowy Smak: Na początku słodycz, a później przyjemna goryczka. Mimo delikatnie zalegającej goryczki, piwo jest mega pijalne, a sama goryczka taka ziołowa/lekko cebulowa (nie wiem czy sobie za bardzo nie wkręciłem tej cebuli). Ogólnie wrażenia: Jest lager, jest pijalność, jest balans, ale ze wskazaniem na goryczkę, ale to w końcu IPA. Bardzo dobre piwo! beu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beu Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Escape - American Wheat - Bez ZasadPiana: Mało obfita, biała, dość trawła. Średniopęcherzykowa.Barwa: Złoty, opalizującyZapach: Słodki. Trochę bananów, estrów, siana a także olejków chmielowych, dobrze się to wszystko komponuje.Smak: Bardzo niskie wysycenie, słodkie, pełne, owocowe, kremowe i gładkie. Goryczka minimalna, w sumie w sam raz.Zdecydowanie za mało wysycenie, element który mocno psuje odbiór tego piwa. Poza tym nieźle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufirek1 Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Warka 5 Pszeniczne Jasne ufirek1 11 blg 1.11.2016 Warka 7 Belgian Pale Ale ufirek1 16 blg 7.11.2016 Warka 9 Koźlak Pszeniczny ufirek1 18blg 16.11.2016 Warka 11 Belgian Dubbel ufirek1 21blg 2.12.2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BEZ ZASAD Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Warka 5 Pszeniczne Jasne ufirek1 11 blg 1.11.2016 Warka 7 Belgian Pale Ale ufirek1 16 blg 7.11.2016 Warka 9 Koźlak Pszeniczny ufirek1 18blg 16.11.2016 Warka 11 Belgian Dubbel ufirek1 21blg 2.12.2016 Ale o co chodzi? Przetestowane: ElDorado HOPS od ZIBI666 Barwa jasno żółta, na dnie butelki lekki osad, po przelaniu do szklanki piwo idealnie klarowne wręcz jak nie APA, w smaku idealnie zbalansowane pomiędzy słodowością a nutką chmieli, piana idealna do samego końca zawartości w szkle... Chyba moja najlepsza APA jaką do tej pory pobrałem z depozytu.... Na minus jak dla mnie brak info. o użytych słodach, chmielach i drożdżach.... Ale to tak na marginesie.. Pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufirek1 Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Warka 5 Pszeniczne Jasne ufirek1 11 blg 1.11.2016 Warka 7 Belgian Pale Ale ufirek1 16 blg 7.11.2016 Warka 9 Koźlak Pszeniczny ufirek1 18blg 16.11.2016 Warka 11 Belgian Dubbel ufirek1 21blg 2.12.2016Ale o co chodzi? Przetestowane: ElDorado HOPS od ZIBI666 Barwa jasno żółta, na dnie butelki lekki osad, po przelaniu do szklanki piwo idealnie klarowne wręcz jak nie APA, w smaku idealnie zbalansowane pomiędzy słodowością a nutką chmieli, piana idealna do samego końca zawartości w szkle... Chyba moja najlepsza APA jaką do tej pory pobrałem z depozytu.... Na minus jak dla mnie brak info. o użytych słodach, chmielach i drożdżach.... Ale to tak na marginesie.. Pozdrawiam... To były nazwy piw które zostały przekazane do depozytu, obecnie degustuje Secret wheat IPA browar Bez Zasad Piwko pyszne w smaku ale może akurat mi się trafiła taka butelka bo dziwny jest zapach, poza tym piwko pierwsza klasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufirek1 Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Imperial Belgian IPA od Marq Coś fenomenalnego, z wielką chęcią spróbował bym jeszcze inne piwa kolegi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beu Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Zostawiłem 3 piwa fermentacji spontanicznej własnej produkcji. Pobrałem Drift, Bikini oraz Imperial Belgian IPA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi666 Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Na minus jak dla mnie brak info. o użytych słodach, chmielach i drożdżach.... Ale to tak na marginesie.. Brak info bo to single hop El Dorado. Zasyp nie są zbyt skomplikowany: 70% pale ale, 30% pilzneński Drożdże US-05. Poprawie się z następnymi piwami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkkr Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Zostawiłem: 2 x American Amber Ale Zabrałem: American Wheat - Escape - Browar Bez Zasad Dyniowe - Zibi666 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marq Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Cześć! Byłem tydzień temu w depozycie, ale zapomniałem tym się tutaj pochwalić Zostawiłem: 2x Smoked Ale Zabrałem: Wild Ale - Beu's Homebrewing Koźlak Pszeniczny - ufirek1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marq Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Koźlak Pszeniczny - ufirek1 Piana: grube pęcherzyki, szybko znika Aromat: Kwiaty, banan, goździk Smak: Zbożowy, słodowy, lekko karmelowy. Balans pomiędzy słodem pszenicznym, a typową koźlakową słodowością jest bardzo dobry. Delikatna ziołowa goryczka, dobrze wyczuwalna Ogólne wrażenia: Nie jestem ekspertem od koźlaków, a tym bardziej od koźlaków pszenicznych, ale moim zdaniem piwo jest mega pijalne. Wyczuwalne są aromaty/smaki typowe dla pszenicznego piwa, jak i wyczuwalny jest słodowy, koźlakowy charakter tego piwa. Bardzo dobre piwo, gratuluje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpatyk Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Zostawiłem 2x Krankenschwester 3 (Gose) Pobrałem Belgian Dubbel od ufirek1 i Smoked Ale od Marq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi