no name Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Witam wszystkich serdecznie. Jak to mówią: „kiedyś musi być ten pierwszy raz” a w tym przypadku post. Na imię mi Krzysztof, mam za sobą 36 wiosen a mieszkam sobie w Rawiczu (w tym z dużym więzieniem ). Przygoda z domowym piwkiem zaczęła się u mnie dość spontanicznie, a mianowicie od moich klientów. Prowadzę sklepik , w którym między innymi można kupić sobie garnek. Przy którejś sprzedaży gara 30 litrowego zażartowałem do klienta, że chyba zjazd rodzinny organizuje a gar na bigos bierze, a on na to że na zupę ale chmielową. No i gadka się zaczęła co jak i dlaczego. Po jakimś czasie przyniósł mi na spróbowanie swój wyrób i od tamtej pory załapałem bakcyla. Cztery warki z brew-kitu już za mną. Część sprzętu już mam, w najbliższym czasie planowany zakup chłodnicy i refraktometru. Mimo, że jakąś tam wiedzę posiadam głównie z tego forum jak i blogu Kopyra nie ukrywam, że mam stracha przed swoją pierwszą własnoręcznie uwarzoną warką. Mam tylko nadzieję, że nie trzeba będzie obciążać moimi wyrobami miejscowej oczyszczalni ścieków. Więc proszę trzymać za mnie kciuki i do następnego przeczytania (nie ukrywam, że lista pytań jest już przygotowana) a być może zobaczenia. Pozdrawiam idę dalej czytać… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Witaj na forum! Planuj, zacieraj, warz i spożywaj no name 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Cześć, i to jest słuszna taktyka najpierw czytać potem pytać. Powodzenia i samych udanych warek życzę! no name 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
no name Opublikowano 23 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Witaj na forum! Planuj, zacieraj, warz i spożywaj Tak planuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
no name Opublikowano 23 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 (edytowane) Cześć, i to jest słuszna taktyka najpierw czytać potem pytać. Powodzenia i samych udanych warek życzę! Nie dziękuję Przyda się Edytowane 23 Maja 2016 przez no name Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi