bart3q Opublikowano 26 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 (edytowane) Cześć. W kilku miejscach internetu, szukając wartości odżywczych typowego "tyskiego", natknąłem się na informację że piwo pasteryzowane zawiera mniej witamin i minerałów. O ile jestem w stanie zrozumieć, że część witamin pod wpływem temperatury ulega degradacji, to co do minerałów jestem mocno sceptyczny (no bo jak np. taki wapń ucieknie z zamkniętej butelki, tylko dlatego ze została ona wsadzona do gorącej wody?). A że wiadomo jak jest z informacjami w internecie, nie zawsze są prawdziwe, to pytam was. To prawda? Przykładowy artykuł: http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/piwo-wartosci-odzywcze-i-walory-lecznicze-w-jakie-witaminy-i-mineraly-_41656.html Edytowane 26 Maja 2016 przez bart3q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kombinator Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 (edytowane) Ten artykuł nie ma żadnych źródeł, więc dla mnie już jest bezwartościowy. Do tego piszą, że alkohol to dużo kalorii i się od tego alkoholu tyje, co tylko potwierdza jak bardzo jest bezwartościowy. A co do pytania to myślę tak samo, ale ciężko coś na ten temat znaleźć. Takie badania mierzące wapń, magnez itp. znalazłem jedynie o pasteryzacji mleka, przez co niezbyt można odnieść się nimi do piwa Edytowane 27 Maja 2016 przez Kombinator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się