Skocz do zawartości

Sterowniki


jac007

Rekomendowane odpowiedzi

Korzystałem z obu. Pozostałem przy Pamelu.

 

SPZ10 - Nie udało mi się tak ustawić parametrów sterownika, żeby nie przesterowywał o +/- 2 stopnie podczas zacierania. Z gotowaniem też były problemy. Mimo konsultacji z producentem nie udało mi się uzyskać zadawalających efektów.

 

Pamel - nie ma problemów z przesterowywaniem temperatury po właściwym ustawieniu parametrów. Udaje mi się uzyskać odchylenia rzędu +/- 0,5 stopnia. Po ostatnich zmianach w sofcie urządzenie działa znacznie lepiej. Jest w nim niestety trochę błędów, ale nie są to błędy krytyczne. Wiem, że producent szykuje poprawki, ale kiedy będą dostępne - nikt nie wie.

W przeciwieństwie do SPZ10 w PRM nie ma (prawie) żadnych ukrytych parametrów i dzięki temu można dopasować działanie sterownika do posiadanego garnka. Drażni trochę jakość wykonania, ale da się z tym żyć.

 

Nie chcę przez to powiedzieć, że Pamel jest lepszy od Boleckiego. Stwierdzam jedynie, że u mnie PRM sprawdził się.

 

Niedoścignionym wzorem prostoty i zarazem efektywności pozostaje dla mnie sterownik Braumeistera.

 

Pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.