Sekator Opublikowano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 06.09.16 White Tea Double Saison - Summerdeath Zasyp: 2,5 kg pils castle 2 kg wiedeń steinbach 0,5 kg pszeniczny litovel Zacieranie: 62C - 30 min. 72C - 20 min. 78C - 10 min. Gotowanie 70 minut: 60 min. - 15 g iunga 15 g marynka 5 min. - 10 g curacao 0 min. - 50 g china mao feng 50 g pai mu tan 50 g pai mu tan "biała piwonia" Do fermentacji 18 litrów, 18,5 blg. Fermentacja gęstwą FM "Odkrycie sezonu". Rauchweizendoppelbock na cichej już nie pracuje, fermentacja stanęła na 12-13 blg. Dzisiaj odlałem jakieś 4 l do balonu, do którego dodałem fiolkę brettów z wyeasta sprezentowaną razem z gęstwą do saisona przez kumpla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się