Roberto89 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 (edytowane) Po nalaniu ładna piana, idealny kolor. Mogłoby być trochę mocniej nagazowane, ale to kwestia gustu. Wolę słabiej nagazować niż mocniej, często nagazowanie z czasem mi wzrasta. Trochę mało słodowości w smaku. Finisz lekko "szorstki". Obstawiałbym wodę. Taka szorstkość bardzie by mi pasowała do niemieckiego bardziej wytrawnego i goryczkowego pilsa. Oni go robią na twardej, węglanowej wodzie. Czesi używają miękkiej wody. Technicznie piwo dobre. Spróbuj do czeskiego pilsa wymieszać kranówkę z wodą z filtra RO lub z destylowaną 1:1 ten pils był właśnie na mieszance wody destylowanej z kranową z przewagą tej pierwszej. Problemem u mnie jest brak chlorków w wodzie i wysoka zawartość siarczanów na poziomie 105mg/l ale w następnych warkach ogarnąłem ten problem inną metodą niż woda destylowana. Na samej kranówce goryczka znacznie bardziej ostra była. Pewnie gdybym zacierał dekokcyjnie to byłoby więcej słodowości. Stout "Browar NS" Delikatnie nagazowany stout, po nalaniu utworzył się ładny kożuszek ciemnobeżowej piany, który niestety nie utrzymał się długo. Kolor ciemny, nieprzejrzysty. W smaku bardzo fajny dry stout, przydałaby się lekka paloność. Piję się lekko, fajna alternatywa dla pilsów i pale ale, gdy chcemy jednak ciemne piwo. Edytowane 7 Kwietnia 2017 przez Roberto89 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glingorth Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Jeśli będziesz kiedyś we Wrocławiu zajrzyj do czeskiej knajpy przy rynku, według mnie leją tam wzorzec czeskiego pilsa. O której knajpie mówisz? Chętnie napiłbym się prawdziwego pilsa, a nie te komercyjne podróby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twawrzyniak Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Wrocław Świdnicka 8a, Polecam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twawrzyniak Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Trochę mało słodowości w smaku. Finisz lekko "szorstki". Obstawiałbym wodę. Taka szorstkość bardzie by mi pasowała do niemieckiego bardziej wytrawnego i goryczkowego pilsa. Oni go robią na twardej, węglanowej wodzie. Czesi używają miękkiej wody. Technicznie piwo dobre. Spróbuj do czeskiego pilsa wymieszać kranówkę z wodą z filtra RO lub z destylowaną 1:1 ten pils był właśnie na mieszance wody destylowanej z kranową z przewagą tej pierwszej. Problemem u mnie jest brak chlorków w wodzie i wysoka zawartość siarczanów na poziomie 105mg/l ale w następnych warkach ogarnąłem ten problem inną metodą niż woda destylowana. Na samej kranówce goryczka znacznie bardziej ostra była. Pewnie gdybym zacierał dekokcyjnie to byłoby więcej słodowości. Szkoda prądu na dekokcję. Najlepsze pilsy w wersji czeskiej miałem dodając monachijskiego,karmel 30 i Carapils ( uwaga na kolor) Dobra słodowość wychodzi przy krótkiej przerwie w 63C ( ok 15-20 min) i 45-50 min w 72C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pigmej Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Delikatnie nagazowany stout, po nalaniu utworzył się ładny kożuszek ciemnobeżowej piany, który niestety nie utrzymał się długo. Kolor ciemny, nieprzejrzysty. W smaku bardzo fajny dry stout, przydałaby się lekka paloność. Piję się lekko, fajna alternatywa dla pilsów i pale ale, gdy chcemy jednak ciemne piwo. Nisko palone bo testowałem słód kawowy, nie chciałem go przykryć. Z tą pianą to ciekawe bo u mnie jest wzorcowa. Dla mnie mało wytrawne, zeszło do 3.5 Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwowin.online Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Ruch w depozycie już od godz. 9.00. Wszystko za sprawą browaru domowego "Corny Pies". Aktualizacja: Cherry Stout "Browar Corny Pies" – 1 szt AIPA "Browar Corny Pies" – 1 szt Milk Stout waniliowo-kokosowy "Wildecki Browar Domowy" – 2 szt Pils SH Lubelski "roberto89" – 2 szt Pils czeski "roberto89" – 1 szt Brown Porter "roberto89" – 2 szt APA browar domowy "Brynowski Bryniol" – 2 szt English Porter browar domowy "Brynowski Bryniol" – 2 szt Belgian Dubbel "Browar Majzlove" – 1 szt American wheat – 1 szt Whisky Stout – 1 szt Rozmaryn Ale – 1 szt American Wheat "hophead" – 1 szt Schwarzbier "hophead" – 1 szt Belgian Pale Ale "hophead" – 1 szt Pils "hophead" – 1 szt Jasne wędzone "hophead" – 1 szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwowin.online Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Ruch w depozycie czyli bardzo dobry początek tygodnia. Wymiany piw dokonał Browar Domowy Nuta. Aktualizacja: RIS "Browar Nuta" – 1 szt Milk Raspberry Wheat Ale "Browar Nuta" – 1 szt Session IPA"Browar Nuta" – 1 szt Cherry Stout "Browar Corny Pies" – 1 szt AIPA "Browar Corny Pies" – 1 szt Milk Stout waniliowo-kokosowy "Wildecki Browar Domowy" – 1 szt Pils SH Lubelski "roberto89" – 2 szt Pils czeski "roberto89" – 1 szt Brown Porter "roberto89" – 2 szt APA browar domowy "Brynowski Bryniol" – 1 szt English Porter browar domowy "Brynowski Bryniol" – 2 szt Belgian Dubbel "Browar Majzlove" – 1 szt Whisky Stout – 1 szt Rozmaryn Ale – 1 szt American Wheat "hophead" – 1 szt Schwarzbier "hophead" – 1 szt Belgian Pale Ale "hophead" – 1 szt Pils "hophead" – 1 szt Jasne wędzone "hophead" – 1 szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwowin.online Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Aktualizacja depozytu po dzisiejszej wizycie browaru domowego "NS": Cherry Sour Ale "Browar NS" – 1 szt RIS "Browar Nuta" – 1 szt Milk Raspberry Wheat Ale "Browar Nuta" – 1 szt Session IPA"Browar Nuta" – 1 szt AIPA "Browar Corny Pies" – 1 szt Milk Stout waniliowo-kokosowy "Wildecki Browar Domowy" – 1 szt Pils SH Lubelski "roberto89" – 2 szt Pils czeski "roberto89" – 1 szt Brown Porter "roberto89" – 2 szt APA browar domowy "Brynowski Bryniol" – 1 szt English Porter browar domowy "Brynowski Bryniol" – 2 szt Belgian Dubbel "Browar Majzlove" – 1 szt Whisky Stout – 1 szt Rozmaryn Ale – 1 szt American Wheat "hophead" – 1 szt Schwarzbier "hophead" – 1 szt Belgian Pale Ale "hophead" – 1 szt Pils "hophead" – 1 szt Jasne wędzone "hophead" – 1 szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pigmej Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Cherry stout 14 blg CORNY PIES Degustacja 13 °C Po otworzeniu piwo "wychodzi " z butelki. Aromat: wiśnie, wiśnie, słodka czekolada. Smak: kwaśność, czekolada, gorzka czekolada która zastąpiła goryczkę. Blondynka czy brunetka? My mamy tu trójkąt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwowin.online Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Ze "świątecznym" poślizgiem uaktualniamy depozyt.W sobotę wymiany piw dokonał browar "Hołda Chmielu": Fruit Belgian Pale Ale browar "Hołda Chmielu"– 1 szt American Pale Ale browar "Hołda Chmielu" – 1 szt Cherry Sour Ale "Browar NS" – 1 szt RIS "Browar Nuta" – 1 szt Session IPA"Browar Nuta" – 1 szt AIPA "Browar Corny Pies" – 1 szt Milk Stout waniliowo-kokosowy "Wildecki Browar Domowy" – 1 szt Pils SH Lubelski "roberto89" – 2 szt Pils czeski "roberto89" – 1 szt Brown Porter "roberto89" – 2 szt English Porter browar domowy "Brynowski Bryniol" – 2 szt Belgian Dubbel "Browar Majzlove" – 1 szt Whisky Stout – 1 szt Rozmaryn Ale – 1 szt American Wheat "hophead" – 1 szt Schwarzbier "hophead" – 1 szt Belgian Pale Ale "hophead" – 1 szt Pils "hophead" – 1 szt Jasne wędzone "hophead" – 1 szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia1983 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 AIPA "Browar Corny Pies" - kolor: pomarańczowy, miedziany, lekko opalizujący - aromat: cytrusowy, świeży - smak: dobra równowaga między goryczką a słodowością (jak to na US05), troche wodnite - piana gruba, powoli znika, do końca pozostaje drobny kożuszek - wysycenie średnie Ogólnie piwo b. dobre. Jakbym miał odnieść to piwo do piwa które większość zna to taki Rowing Jack ale z mniejszym ciałem i słabszym aromatem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwowin.online Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 (edytowane) Pomimo kiepskiej pogody spory ruch w depozycie. Wczoraj odwiedził nas "Browar Domowy Garaż" oraz "Browar Wiśnia" (debiut w depozycie). Aktualizacja: Pils "Browar Wiśnia" – 1 szt Earl Grey Pale Ale "Browar Wiśnia" – 1 szt Żytnie Wędzone "Browar Wiśnia" – 1 szt RIS "Browar Wiśnia" – 1 szt Belgian Pale Ale "Browar Garaż" – 1 szt Bohemian Pilsner "Browar Garaż" – 1 szt Fruit Belgian Pale Ale browar Hołda Chmielu – 1 szt American Pale Ale browar Hołda Chmielu – 1 szt Pils SH Lubelski "roberto89" – 2 szt Pils czeski "roberto89" – 1 szt Brown Porter "roberto89" – 2 szt English Porter "Brynowski Bryniol" – 2 szt Belgian Dubbel "Browar Majzlove" – 1 szt Whisky Stout – 1 szt Rozmaryn Ale – 1 szt American Wheat "hophead" – 1 szt Schwarzbier "hophead" – 1 szt Belgian Pale Ale "hophead" – 1 szt Pils "hophead" – 1 szt Jasne wędzone "hophead" – 1 szt Edytowane 19 Kwietnia 2017 przez bebeef Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwowin.online Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Wczoraj w depozycie pojawił się piwowar z browaru domowego (jeszcze) bez nazwy Aktualizacja: Fruit Wheat – 1 szt American Barleywine – 1 szt Belgian Dubbel – 1 szt New Zeland season – 1 szt Ordinary Bitter – 1 szt Pils "Browar Wiśnia" – 1 szt Żytnie Wędzone "Browar Wiśnia" – 1 szt Fruit Belgian Pale Ale browar "Hołda Chmielu" – 1 szt American Pale Ale browar "Hołda Chmielu" – 1 szt Belgian Pale Ale "Browar Garaż" – 1 szt Pils SH Lubelski "roberto89" – 2 szt Pils czeski "roberto89" – 1 szt Brown Porter "roberto89" – 2 szt English Porter "Brynowski Bryniol" – 1 szt Whisky Stout – 1 szt Rozmaryn Ale – 1 szt American Wheat "hophead" – 1 szt Schwarzbier "hophead" – 1 szt Belgian Pale Ale "hophead" – 1 szt Pils "hophead" – 1 szt Jasne wędzone "hophead" – 1 szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokaty Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Właśnie zgarnąłem American Barleywine - jeżeli gdzieś tu krąży piwowar to proszę o kontakt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwowin.online Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Kolejny debiut w depozycie. Tym razem swoje piwa przyniósł "Browar Czochraty" Aktualizacja: New Wave Imperial Pils "Browar Czochraty" – 2 szt Fruit Wheat – 1 szt American Barleywine – 1 szt Belgian Dubbel – 1 szt New Zeland season – 1 szt Ordinary Bitter – 1 szt Pils "Browar Wiśnia" – 1 szt Fruit Belgian Pale Ale browar "Hołda Chmielu" – 1 szt American Pale Ale browar "Hołda Chmielu" – 1 szt Belgian Pale Ale "Browar Garaż" – 1 szt Pils SH Lubelski "roberto89" – 2 szt Pils czeski "roberto89" – 1 szt Brown Porter "roberto89" – 2 szt English Porter "Brynowski Bryniol" – 1 szt Whisky Stout – 1 szt Rozmaryn Ale – 1 szt American Wheat "hophead" – 1 szt Schwarzbier "hophead" – 1 szt Belgian Pale Ale "hophead" – 1 szt Pils "hophead" – 1 szt Jasne wędzone "hophead" – 1 szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia1983 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Milk Stout (kokos+wanilia) "Browar Domowy" - kolor: ciemny brąz/czarny - aromat i smak: kokos, czekolad, gdzieś tam z tyłu wanilia. Mam skojarzenia z czekoladą z wiórkami kokosowymi. - piana gruba, kremowa, szybko znika pewnie przez kokos - wysycenie duże Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, szczególnie że nie lubię piw słodkich i kokosu Jakby kolega mógł podzielić się receptura to byłby wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokaty Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 (edytowane) Żytnie Wędzone "Browar Wiśnia" Postanowiłem spróbować piwa żytniego ponieważ mam słabość do tego surowca ze względu na jego wymagający charakter. Jako jedyne piwo które mi nie wyszło było właśnie z dodatkiem żyta, ale do rzeczy. Po otwarciu oczywiście uwolnił się aromat wędzony oraz można było doszukać się również słodkości w tymże. W trakcie nalewania zauważalna była dla żyta oblepiającą kisielowatość. Piana niska, drobnopęcherzykowa. Trunek ładnie "balsamuje" jamę ustną. Po spróbowania pełne zdziwienie. Spodziewałem się raczej większej słodowości, jednak okazało się wytrawne w taki lekko "cytrynowy" sposób. Wysycenie niskie. Piwowar wskazał na niską goryczkę mam jednak wrażenie, że słód wędzony podbił to uczucie co oczywiście nie jest żadną ujmą dla trunku. Sama wędzonka bardziej kojarzyła mi się ze śliwką niż wędliną co sobie bardzo cenie (pewnie użyte słody zrobiły ten efekt). Założyłem że piwo będzie bardziej degustacyjne i tu byłem w błędzie. Bardzo pijalne i orzeźwiające. Drugą butelką w upalny dzień bym nie pogardził. Kolor - tu strzelam, jestem pod tym kątem upośledzony - brązowo-miedziany/ciemno bursztynowy, nieprzejrzyste. Dzięki za możliwość spróbowania Kamil "Browar Czochraty" Edytowane 23 Kwietnia 2017 przez lokaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwowin.online Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Aktualizacja depozytu po dzisiejszej wizycie "Browaru Wiśnia": Pszeniczne "Browar Wiśnia" – 1 szt Pils "Browar Wiśnia" – 1 szt AIPA "Browar Wiśnia" – 1 szt RIS "Browar Wiśnia" – 1 szt New Wave Imperial Pils "Browar Czochraty" – 1 szt Fruit Wheat – 1 szt Belgian Dubbel – 1 szt Ordinary Bitter – 1 szt Pils "Browar Wiśnia" – 1 szt Fruit Belgian Pale Ale browar "Hołda Chmielu" – 1 szt Belgian Pale Ale "Browar Garaż" – 1 szt Pils SH Lubelski "roberto89" – 2 szt Pils czeski "roberto89" – 1 szt Brown Porter "roberto89" – 2 szt English Porter "Brynowski Bryniol" – 1 szt Whisky Stout – 1 szt Rozmaryn Ale – 1 szt American Wheat "hophead" – 1 szt Schwarzbier "hophead" – 1 szt Belgian Pale Ale "hophead" – 1 szt Pils "hophead" – 1 szt Jasne wędzone "hophead" – 1 szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwowin.online Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Ostatnia wymiana piw w kwietniu należy do "Browaru Domowego Garaż". Do zobaczenia w maju Aktualizacja: IRA "Browar Garaż" – 1 szt Munich Dunkel "Browar Garaż" – 1 szt Wee Heavy 23,5 Blg "Browar Garaż" – 1 szt Doppel Rauchbock "Browar Garaż" – 1 szt Pils "Browar Wiśnia" – 1 szt AIPA "Browar Wiśnia" – 1 szt New Wave Imperial Pils "Browar Czochraty" – 1 szt Fruit Wheat – 1 szt Ordinary Bitter – 1 szt Pils "Browar Wiśnia" – 1 szt Fruit Belgian Pale Ale browar "Hołda Chmielu" – 1 szt Belgian Pale Ale "Browar Garaż" – 1 szt Pils SH Lubelski "roberto89" – 2 szt Pils czeski "roberto89" – 1 szt Brown Porter "roberto89" – 1 szt English Porter "Brynowski Bryniol" – 1 szt Whisky Stout – 1 szt Rozmaryn Ale – 1 szt American Wheat "hophead" – 1 szt Schwarzbier "hophead" – 1 szt Belgian Pale Ale "hophead" – 1 szt Pils "hophead" – 1 szt Jasne wędzone "hophead" – 1 szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwowin.online Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Majowy debiut w depozycie należy do ... Niestety na etykiecie nie ma nazwy browaru a w sklepie nie dopytałam. Prosimy piwowara o ujawnienie się Aktualizacja: Gose – 1 szt IRA "Browar Garaż" – 1 szt Munich Dunkel "Browar Garaż" – 1 szt Wee Heavy 23,5 Blg "Browar Garaż" – 1 szt Doppel Rauchbock "Browar Garaż" – 1 szt Pils "Browar Wiśnia" – 1 szt AIPA "Browar Wiśnia" – 1 szt New Wave Imperial Pils "Browar Czochraty" – 1 szt Fruit Wheat – 1 szt Ordinary Bitter – 1 szt Pils "Browar Wiśnia" – 1 szt Belgian Pale Ale "Browar Garaż" – 1 szt Pils SH Lubelski "roberto89" – 2 szt Pils czeski "roberto89" – 1 szt Brown Porter "roberto89" – 1 szt English Porter "Brynowski Bryniol" – 1 szt Whisky Stout – 1 szt Rozmaryn Ale – 1 szt American Wheat "hophead" – 1 szt Schwarzbier "hophead" – 1 szt Belgian Pale Ale "hophead" – 1 szt Pils "hophead" – 1 szt Jasne wędzone "hophead" – 1 szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwowin.online Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Dzisiaj przez depozyt piwny przejechał "Browar Dwie Twarze". Aktualizacja: Citrus IPA "Browar Dwie Twarze" – 1 szt Belgian Pale Ale "Browar Dwie Twarze" – 1 szt Gose – 1 szt IRA "Browar Garaż" – 1 szt Munich Dunkel "Browar Garaż" – 1 szt Wee Heavy 23,5 Blg "Browar Garaż" – 1 szt Pils "Browar Wiśnia" – 1 szt AIPA "Browar Wiśnia" – 1 szt Fruit Wheat – 1 szt Ordinary Bitter – 1 szt Pils "Browar Wiśnia" – 1 szt Belgian Pale Ale "Browar Garaż" – 1 szt Pils SH Lubelski "roberto89" – 2 szt Pils czeski "roberto89" – 1 szt Brown Porter "roberto89" – 1 szt English Porter "Brynowski Bryniol" – 1 szt Whisky Stout – 1 szt Rozmaryn Ale – 1 szt American Wheat "hophead" – 1 szt Schwarzbier "hophead" – 1 szt Belgian Pale Ale "hophead" – 1 szt Pils "hophead" – 1 szt Jasne wędzone "hophead" – 1 szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwowin.online Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Z lekkim poślizgiem akualizujemy depozyt po wczorajszej wizycie Browaru Wildeckiego oraz Browaru Biereczek: Whita IPA "Browar Biereczek" – 1 szt Witbier "Browar Biereczek" – 1 szt Pils żytni "Wildecki Browar Domowy" – 1 szt Pils Athanum "Wildecki Browar Domowy" – 1 szt Citrus IPA "Browar Dwie Twarze" – 1 szt Gose – 1 szt IRA "Browar Garaż" – 1 szt Munich Dunkel "Browar Garaż" – 1 szt Pils "Browar Wiśnia" – 1 szt AIPA "Browar Wiśnia" – 1 szt Fruit Wheat – 1 szt Ordinary Bitter – 1 szt Pils "Browar Wiśnia" – 1 szt Belgian Pale Ale "Browar Garaż" – 1 szt Pils SH Lubelski "roberto89" – 2 szt Brown Porter "roberto89" – 1 szt Whisky Stout – 1 szt Rozmaryn Ale – 1 szt American Wheat "hophead" – 1 szt Schwarzbier "hophead" – 1 szt Belgian Pale Ale "hophead" – 1 szt Pils "hophead" – 1 szt Jasne wędzone "hophead" – 1 szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwowin.online Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Wczoraj odwiedził nas ojciec założyciel i dlatego konieczna jest aktualizacja depozytu: Dunkelweizen"hophead" – 1 szt Desitka "hophead" – 1 szt Pils "hophead" – 1 szt Porter Bałtycki "hophead" – 1 szt White IPA "Browar Biereczek" – 1 szt Witbier "Browar Biereczek" – 1 szt Pils żytni "Wildecki Browar Domowy" – 1 szt Pils Athanum "Wildecki Browar Domowy" – 1 szt Gose – 1 szt IRA "Browar Garaż" – 1 szt Munich Dunkel "Browar Garaż" – 1 szt Pils "Browar Wiśnia" – 1 szt Fruit Wheat – 1 szt Ordinary Bitter – 1 szt Pils "Browar Wiśnia" – 1 szt Belgian Pale Ale "Browar Garaż" – 1 szt Pils SH Lubelski "roberto89" – 2 szt Brown Porter "roberto89" – 1 szt Whisky Stout – 1 szt Rozmaryn Ale – 1 szt American Wheat "hophead" – 1 szt Schwarzbier "hophead" – 1 szt Jasne wędzone "hophead" – 1 szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwowin.online Opublikowano 24 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Dzisiaj, w depozycie, pojawiły się kolejne piwa z browaru domowego "Abstract Brew". Aktualizacja: Milk Stout "Abstract Brew" – 1 szt Tropical IPA "Abstract Brew" – 1 szt Dunkelweizen"hophead" – 1 szt Desitka "hophead" – 1 szt Pils "hophead" – 1 szt Porter Bałtycki "hophead" – 1 szt Witbier "Browar Biereczek" – 1 szt Pils żytni "Wildecki Browar Domowy" – 1 szt Pils Athanum "Wildecki Browar Domowy" – 1 szt Gose – 1 szt IRA "Browar Garaż" – 1 szt Munich Dunkel "Browar Garaż" – 1 szt Pils "Browar Wiśnia" – 1 szt Ordinary Bitter – 1 szt Pils "Browar Wiśnia" – 1 szt Belgian Pale Ale "Browar Garaż" – 1 szt Pils SH Lubelski "roberto89" – 2 szt Brown Porter "roberto89" – 1 szt Whisky Stout – 1 szt Rozmaryn Ale – 1 szt American Wheat "hophead" – 1 szt Schwarzbier "hophead" – 1 szt Jasne wędzone "hophead" – 1 szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal9890 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Kolejne dwie degustacje na pierwszy rzut poszło Fruit Wheat z browaru domowego (jeszcze) bez nazwy - barwa: różowa, piwo klarowne - aromat: lekko owocowy, drożdżowy, - smak: owocowy (dominuje truskawka), - piana niewielka, krótkotrwała, szybko znika, - wysycenie średnie/odpowiednie - goryczka mało wyczuwalna ( odpowiednia do tego rodzaju piwa) , Piwo jest lekkie, pijalne, odpowiednie na upalne dni. Dość mocno wyczuwalne owoce w smaku ale niestety jest taki kompotowy posmak, nie przeszkadza ale jednak. Wydaje mi się, że przyczyną jest dodanie owoców na etapie gotowania. Moja ocena też nie jest bardzo miarodajna ponieważ takie piwa dobrze pije się od razu po nagazowaniu a ta warka ma już prawie 5 miesięcy. Trochę brakuje mi jakiegoś aromatycznego chmielu. Ogólnie piwo wypiłem z przyjemnością i posmakowało mi. Kolejne piwo to White IPA z browaru Biereczek - barwa: bursztynowa (nie pasuje mi ta barwa do piwa białego ), piwo lekko zmętnione, - piana obfita, długotrwała - aromat: cytrusowy, żywiczny, świeży, czuć amerykański chmiel, - goryczka dość wysoka, niezalegająca, krótkotrwała (odpowiada mi, lubię chmiel magnum na goryczkę), - smak: cytrusowy, żywiczny, lekko trawiasty, orzeźwiający, Dobre piwo . White IPA kojarzę raczej z niższą goryczką ale jak pisałem wcześniej dla mnie ok. Z barwą trochę się nie wstrzeliłeś Za to piana jak przystało na piwo z dodatkiem pszenicy dorodna. Pozdrawiam piwowarów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi