uups Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 agrest te lodóweczki są naprawdę super ale ile kosztuje przesyłka? wesoły te termosy są ok ale cena powala , powedzcie na 22 litry piwa ile trzeba słodu? bo czytam tu ze zacierają po 10kg ale to chyba na wiekszą ilość żółtego płynu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agrest Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Ile kosztuje przesyłka zależy od tego jak jest wysłana. Najtaniej wychodzi chyba morska. Trudno mi coś konkretnego powiedzieć. Mam tam rodzinę i trochę mi dzięki temu łatwiej. Normalnie może być drogo Ile trzeba słodu zależy od gatunku piwa. Żeby zrobić portera o blg 22 potrzebujesz więcej słodu aniżeli na zrobienie lekkiego pilsa 12blg. Do mojej lodówki wrzuciłem max lekko ponad 7kg słodu i było ok. Myślę że na upartego lub przy dekokcji można by wrzucić więcej. Pozdrawiam J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi