Jump to content

Piwo na s-04, wysokie blg końcowe


szwagry

Recommended Posts

Cześć,

 

mam takie pytanie, uwarzyłem 2 (warka 8 i 9) piwa na drożdżach s-04 (zrehydatyzowanych)

http://www.brewness.com/pl/recipe/the-dark-side-of-the-moon/view

http://www.brewness.com/pl/recipe/bitter-better/view 

pierwsze zeszło do 4,5 blg po 3 tygodniach fermentacji (temp zadnia 16C, później około 18, pod koniec 20C )

drugie zeszło do 5 blg po 3 tygodniach fermentacji (temp zadnia 17C, później około 18, pod koniec 20C )

 

przy zacieraniu temp mogły być wyższe niż podane, ponieważ termometr sądowy (jak później się zorientowałem) pokazuje czasem niższe temperatury (ekstremalnie o 4C).

 

moje pytanie jest takie skąd takie niskie od fermentowanie? Co można z tym zrobić na przyszłość?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.