fantasmag0ria Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Próbował ktoś robić? W jaki sposób? Jak się sprawdza? Zastanawiam się nad alternatywnym sposobem przechowywania bo kiepsko z miejscem w lodówce/zamrażarce... Jeśli temat się pojawił to przepraszam ale nie udało mi się znaleźć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeburaszka710 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Pakowanie próżniowe szyszki po ususzeniu załatwia sprawę , robienie granulatu w domu to bezsens . fantasmag0ria 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzium1986 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 do granulatu potrzebujesz odpowiedniej maszyny, sam tego nie zrobisz w domu. Obok Katowic będzie ciężko coś znaleźć; czasem producenci herbatek mają sprzęt do granulacji. Dużo tego towaru posiadasz? fantasmag0ria 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buber Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 A jak w ogóle rozpoznać, że szyszki są już gotowe do zbioru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fantasmag0ria Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Pakowanie próżniowe szyszki po ususzeniu załatwia sprawę , robienie granulatu w domu to bezsens . tego się obawiałem do granulatu potrzebujesz odpowiedniej maszyny, sam tego nie zrobisz w domu. Obok Katowic będzie ciężko coś znaleźć; czasem producenci herbatek mają sprzęt do granulacji. Dużo tego towaru posiadasz? Jeszcze nie wiem. W tym roku założyłem chmielnik. Czysto teoretycznie pytałem... czyli nie wystarczy np maszynka do mięsa albo inny sprzęt w tym stylu? A jak w ogóle rozpoznać, że szyszki są już gotowe do zbioru? parę wątków niżej: http://www.piwo.org/topic/14795-czy-juz-zbierac-chmiel-czy-moze-juz-za-pozno/?p=295498 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skiba Opublikowano 15 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 (edytowane) Z alternatywnych metod, polecam pakowanie próżniowe w gazoszczelne worki. Zajmuje mało miejsca i zapewnia brak dostępu do powietrza. Edytowane 16 Września 2016 przez Skiba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi