Gawron Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Cześć. Mam małe pytanie. Poszukiwałem dzisiaj, z marnym skutkiem u mnie w mieście Despreju. Mam pytanie, czy można go zastąpić środkami o nazwie Bacticid, lub Aerodesin. Takie dwa mam dostępne na miejscu. Składy: Bacticid Ethanol 72%, Aerodesin 1-propanol 32,5g; etanol 18g; aldehyd glutarowy 0,1 g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiD Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Cześć, Bacticid tak. Dezynfekuj i odczekaj do odparowania. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkx6 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Patrząc na skład pierwszego nie będzie Ci taniej kupić spirytus? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 1 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Litrowy kosztuje 22 zł z tego co pamiętam. Nie wiem po ile jest spirt. Wysłane z kalkulatora Casio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 1 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Spirytus w biedronce 40 zł pół litra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeburaszka710 Opublikowano 1 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 (edytowane) Na allegro 49zł za .... 5l 70% a nawet i taniej . Czyżby ktoś w Google ma bana ? Edytowane 1 Września 2016 przez czeburaszka710 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkx6 Opublikowano 1 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Na allegro 49zł za .... 5l 70% a nawet i taniej . Czyżby ktoś w Google ma bana ? Na alledrogo można sprzedawać alkohol? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeburaszka710 Opublikowano 1 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 (edytowane) Na allegro 49zł za .... 5l 70% a nawet i taniej . Czyżby ktoś w Google ma bana ? Na alledrogo można sprzedawać alkohol? no faktycznie zbanowali . To pomogę , trzeba być uczynnym w takiej sytuacji . http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=+SPIRYTUS&bmatch=base-relevance-nigel-zdr-1-3-0613 Edytowane 1 Września 2016 przez czeburaszka710 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zamerstary Opublikowano 1 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Kupić alkohol izopropylowy (dostępny wszędzie, nawet na allegro) i sporządzić roztwór 70% z wodą, i gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 1 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Kupić alkohol izopropylowy (dostępny wszędzie, nawet na allegro) i sporządzić roztwór 70% z wodą, i gotowe. za dużo kombinowania. Z wysyłkami nie wyjdzie wcale taniej, a jeszcze atomizer trzeba by zakupić. Wezmę Bacticid. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zamerstary Opublikowano 2 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 48zł z przesyłką kosztuje 5 litrów izopropanolu 99,9%, to znaczy, że po zrobieniu roztworu mamy ok. 7150 ml środka do dezynfekcji, a atomizer to można wykorzystać taki od płynu do mycia okien itp. raczej w każdym domu się znajdzie. Wychodzi 6,85zł za litr roztworu. Fakt, to drogo, lepiej kupować to samo za 22zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 2 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Pewnie gdybym zamówił cysternę wyszło by jeszcze taniej. Po co mam kupować 5 litrów, skoro już litr do z nadmiarem jak na moje potrzeby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 2 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 (edytowane) I na ile czasu starczy Ci ten litr?, nie lepiej kupić więcej i taniej. Przy 5L nie szczypiesz się z ilością użyć . Edytowane 2 Września 2016 przez mateos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 2 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Już kupiłem. Dam znać na ile wystarczyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkx6 Opublikowano 2 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 I na ile czasu starczy Ci ten litr?, nie lepiej kupić więcej i taniej. Przy 5L nie szczypiesz się z ilością użyć . Nie warto. Do puki człowiek sam się nie nauczy to nie będzie wiedział. Tak samo ja jeszcze do niedawna kupowałem oxi w sklepach browarniczych A jeżeli dana ilość środka wystarcza Gawronowi na tyle, że 22 zł ginie w kosztach warzenia to nie ma sensu przekownywać do swoich racji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 2 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Nie rozważajcie mojego pytania wyłącznie pod względem ekonomicznym. Może po prostu chcę dać zrobić miejscowemu przedsiębiorcy, a nie kupować na allegro 5 zł taniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dropezzz Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Izopropanol nadaje się do dezynfekcji sprzętu browarniczego? Używam tego do czyszczenia elektroniki i kupuję w bańkach po 5l - wychodzi jednak taniej niż desprej Nie wiedziałem o takim zastosowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zamerstary Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Tak nadaję się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi