Thorime Opublikowano 9 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Witam, Potrzebuje upewnić się co do swoich wiadomości na temat kegowania. Otóż: Jeśli do kega 30 L wleję 24 L to powinienem dać ciśnienie do nagazowania dużo mniejsze niż w przypadku pełnego kega? Czyli jakieś 0.5 bara zamiast 1.5? Piwo będzie pełnowartościowe z takiego rozlewu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 9 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 1. nie 2. nie 3. tak choć zależy co rozumiesz pod pojęciem "pełnowartościowe"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorime Opublikowano 9 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Dzięki za odpowiedź. Pełnowartościowe, tzn. świeże i normalnie nagazowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 9 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Pełnowartościowe, tzn. świeże i normalnie nagazowane. No widzisz, a ja bym rozumiał to troszkę inaczej. Tz. takie jak dane piwo ma być Nagazowanie to kwestia ciśnienia i temperatury, a objętość nie ma znaczenia. Objętość jest istotna tylko z punktu widzenia ile zostaje powietrza w KEG'u po nalaniu piwa bo powinno się je usuwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się