gauron Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Witam, czy ktoś wie gdzie można nabyć łuskę gryczaną w Warszawie? Z ogłoszeń jakie znalazłem w Internecie to cena za dostarczenie przekracza 2-3-krotnie cenę 1 kg łuski, więc trochę bez sensu. A sklepach ekologicznych spotkałem jedynie mieloną bądź rozdrobnioną a taka raczej do ułatwienia filtracji się nie nada Ewentualnie polecacie jakąś inną łuskę, którą można dostać bez problemu w Warszawie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 czasami można znaleźć do uzupełniania np. poduszek, 1kg to jest na kilka warek ładnych tak koło 6 litrów wchodzi, z owsa czasami można kupić,na allegro gryczaną z wysyłką paczkomatem kupowałem coś w okolicy 13zł więc to nie jakiś majątek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuki33 Opublikowano 15 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 No niestety, z tą łuską w piwowarskich sklepach to słabo jest, nigdzie poza alepiwo.pl jej nie widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
von_Alex Opublikowano 15 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Któryś z młynów ma w ofercie łuskę gryczaną w śmiesznej cenie. Ja zamiast tego stosuję owies. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gauron Opublikowano 15 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Tak, ceny tych łusek są śmieszne ale ceny za przesyłki mnie rozwalają. Oczywiście nie jest to majątek, ale po co płacić za coś czego nie potrzebuję (przesyłka) jeśli dałoby się mieć bez tego. Dlatego właśnie pytam o szczegóły. To że są sklepy z poduszkami też widziałem jednak nie udało mi się namierzyć żadnego w Warszawie (odbiorem osobistym w Warszawie). Jeśli takie znacie to proszę o namiary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zamerstary Opublikowano 15 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 (edytowane) Łuska ryżowa również jest dobra. Możesz poszukać łusek ewentualnie u rolników czy młynów co zajmują się przetwórstwem ziarna. Edytowane 15 Września 2016 przez Zamerstary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gauron Opublikowano 15 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Łuska ryżowa również jest dobra, możesz poszukać, ewentualnie do rolników czy młynów się zgłoś co zajmują się przetwórstwem ziarna. A ryż się uprawia w Warszawie czy trzeba do Chin jechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zamerstary Opublikowano 15 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Łuska ryżowa również jest dobra, możesz poszukać, ewentualnie do rolników czy młynów się zgłoś co zajmują się przetwórstwem ziarna. A ryż się uprawia w Warszawie czy trzeba do Chin jechać Przepraszam, źle mnie zrozumiałeś, miałem na myśli ogólnie żeby zgłośić się do rolnika po łuskę, gryczaną/ryżową i kadżdą inną. a na początku zaproponowałeś, że łuska ryżowa również spełnią swoją funkcję przy filtracji. BTW, Ryż uprawia się nie tylko w Chinach ale możesz jechać do CHin po łuskę, nikt Ci nie zabrania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gauron Opublikowano 15 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Łuska ryżowa również jest dobra, możesz poszukać, ewentualnie do rolników czy młynów się zgłoś co zajmują się przetwórstwem ziarna. A ryż się uprawia w Warszawie czy trzeba do Chin jechać Przepraszam, źle mnie zrozumiałeś, miałem na myśli ogólnie żeby zgłośić się do rolnika po łuskę, gryczaną/ryżową i kadżdą inną. a na początku zaproponowałeś, że łuska ryżowa również spełnią swoją funkcję przy filtracji. BTW, Ryż uprawia się nie tylko w Chinach ale możesz jechać do CHin po łuskę, nikt Ci nie zabrania. Wiem o co Ci chodzi, tylko problem jest z tym, że nie jestem zbyt mobilny poza Warszawą a w mieście raczej nie znajdę rolników. Anyway, dzięki za poradę odnośnie łuski ryżowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_K Opublikowano 15 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Łuskę ryżową znajdziesz tu: http://www.alepiwo.pl/?produkty/dodatki/luska-ryzowa.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 17 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Ryż uprawia się nie tylko w Chinach no w latach jakoś 40-50 w Polsce próbowali, władza chciała że by lud miał dobrobyt i nie tylko ziemniaki, ale w tamtych czasach wszystko było lepsze, zimy też wcześniej się zaczynały i ogólnie klimat był nie teges dla ryżu, teraz GMO by zrobili i na śniegu by uprawiał kto wie co na śniegu można uprawiać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 17 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 kto wie co na śniegu można uprawiać ? Sporty zimowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 18 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 kto wie co na śniegu można uprawiać ? Sporty zimowe i SEX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 2 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 jak by co to w www.piwnykraft.pl byłem w czwartek i cały worek łuski ryżowej dojechał, nie wiem jaka cena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasznet Opublikowano 2 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Łuska w Browamator 100g - 1 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gauron Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Łuskę gryczaną bardzo polecam. Przy zasypie 2 kg słodu pszenicznego i 1 kg słodu żytniego dodatek 150 gram łuski spowodował, że filtracja nie nastręczała żadnych problemów. Co więcej, jeśli ktoś z Warszawy chciałby otrzymać ode mnie powiedzmy z kilo tej łuski to spokojnie mogę użyczyć – za dobre piwo własnej roboty Otrzymałem dość spory zapas tego towaru a jak widzę, że jego wydajność jest bardzo duża więc nie mam pojęcia kiedy to zużyję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi