Mrokoo Opublikowano 18 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Witam. Czy ktoś może z was używa maty grzewczej do ogrzewania fermentora? Jezeli tak to jakiej mocy mata musi byc aby poradzic sobie sprawnie z ogrzewaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafple Opublikowano 18 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Ja używam koc grzewczy 40W plus STC-1000. Całość izolowana folią izolacyjna (dwie warstwy foli aluminiowej, a pomiędzy nimi folia bąbelkowa). Działa bez zarzutu od ponad roku. Zrobiłem dwa takie zestawy na kocach różnych producentów i oba się sprawdzają. Fermentacja w garażu gdzie temperatury w zimie okolo 10C. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singer Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) Czy jest w nim jakiś czujnik temp.? Co z precyzyjnym ustawianiem temperatury? Chodzi mi o to że jeśli chciałbyś zadać temp. np; 19 lub 21 st C to jesteś w stanie to wykonać na długim dystansie? na przykład przez 4 tyg. w zimie?Z tego co wyczytałem to te koce mogą pracować w trybie ciągłym przez max. 8 godz. Chyba, że masz to inaczej rozwiązane... Podziel się informacjami Edytowane 20 Września 2016 przez Singer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) STC-1000 służy do kontrolowania zadanej temperatury. W przypadku maty/koca grzewczego będzie tylko grzał do zadanej temp i się wyłączy, do czasu aż temperatura obniży się o zadaną wartość, wtedy uruchomi ponownie uruchomi grzanie aż do osiągnięcia zadanej temperatury. Edytowane 20 Września 2016 przez chemiczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Ja mam matę grzewczą do terrarium, i kilka kabli grzewczych do terrariów. Do tego jakiś prosty sterownik, i grzejesz do jakiej temperatury chcesz (oczywiście w granicach rozsądku, i zależnie od zaizolowania fermentora) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrokoo Opublikowano 20 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 pytanie tylko ilu watowe muszą być takie kable czy mata zeby szybko podgrzewalo pojemnik oraz czy nie stopi styropianu badz fermentora jezeli bedzie do niego przyklejone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pijany Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 A ktoś z was testował lub używa takiej maty -> http://folia-grzewcza.pl/folia_grzewcza__sh-3025-105132-s.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 pytanie tylko ilu watowe muszą być takie kable czy mata zeby szybko podgrzewalo pojemnik oraz czy nie stopi styropianu badz fermentora jezeli bedzie do niego przyklejone? Jeśli będzie piwo w środku to fermentora na pewno nie stopi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singer Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Myślę, że przy fermentorze z nierdzewki nie będzie problemu... jednak (takie mam wyobrażenie) pomiędzy matą a ścianą baniaka powinien być jakiś czujnik ewentualnie w brzeczce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singer Opublikowano 23 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Jak myślicie, czy jest realna możliwość podłączenia takiego koca pod STC-1000? Jest to wielki problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiu Opublikowano 23 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Żaden problem, działa na takiej samej zasadzie jak lodówka tylko w trybie grzania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi